Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Ο Δήμαρχος εφ’ όλης της ύλης στην ΕΡΤ Καλαμάτας

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε σήμερα, Πέμπτη 12 Μαΐου 2022, ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος στην ΕΡΤ Καλαμάτας και στους δημοσιογράφους Μαρία Τομαρά και Κώστα Γαζούλη.

Ερωτηθείς, αναφέρθηκε στα θέματα της διαχείρισης των απορριμμάτων, της προστασίας του περιβάλλοντος, στην επιτυχία της Καλαμάτας να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Αποστολή των “100 κλιματικά ουδέτερων και έξυπνων πόλεων της Ε.Ε. έως το 2030”, καθώς και σε ζητήματα που αφορούν έργα, διεκδικήσεις και στόχους του Δήμου Καλαμάτας.

Ειδικότερα ο κ. Βασιλόπουλος αναφέρθηκε στους σχεδιασμούς της Δημοτικής Αρχής στο θέμα των απορριμμάτων. «Βλέποντας ότι η μόνη λύση είναι η κεντρική διαχείριση, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, προσπαθήσαμε και συνεργαστήκαμε με τον ΦΟΣΔΑ και υποβάλαμε προς έγκριση της μελέτης του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων που θα γίνει σε οικόπεδο του Δήμου, δίπλα από το αεροδρόμιο κάτι που απαιτεί αυξημένες προϋποθέσεις για να ληφθούν οι εγκρίσεις. Αυτό έγινε, πήραμε τις εγκρίσεις από την Πολεμική και Πολιτική Αεροπορία και την περασμένη Παρασκευή το έργο εντάχθηκε. Έτσι, σταδιακά, θα φύγουμε από Μαραθόλακκα». Απαντώντας σε ερώτηση πότε θα γίνει αυτό, ο Δήμαρχος αφού επισήμανε το πρόβλημα που υπάρχει με την Καλλιρρόη, εκτίμησε ότι ακόμη κι αν δεν προχωρήσει εκεί η επεξεργασία, θα μπορούν να γίνουν δεκτά απορρίμματα εντός του 2023 στην Παλαιοχούνη. Αναφερόμενος στην Μαραθόλακκα είπε ότι έχει κατατεθεί από το Δήμο προμελέτη και στην Περιφέρεια και το αρμόδιο Υπουργείο για την αποκατάστασή της.

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας αναφέρθηκε διεξοδικά στην επιτυχία της ένταξης της Καλαμάτας στην Ευρωπαϊκή Αποστολή των “100 κλιματικά ουδέτερων και έξυπνων πόλεων”, επισημαίνοντας ότι το πρόγραμμα έχει τρεις φάσεις: Η α΄ φάση είναι ένταξη που ολοκληρώθηκε αλλά «τώρα ξεκινά δουλειά». Στις 13 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στις Βρυξέλλες και ξεκινά η β’ φάση που προβλέπει μέχρι τέλος του 2023 κάθε πόλη να έχει υποβάλλει τον στρατηγικό της σχεδιασμό για να οδηγηθεί στην κλιματική ουδετερότητα. Ύστερα υπογράφεται το «Κλιματικό Συμβόλαιο» κι έτσι μπαίνουμε γ’ φάση που είναι η υλοποίηση των υποβληθέντων και εγκεκριμένων σχεδιασμών.

Επίσης, αναφορά υπήρξε στην επιτυχημένη επίσκεψη της αποστολής της Καλαμάτας στις ΗΠΑ για την αδελφοποίηση με το Λόουελ και τη συμμετοχή στους εορτασμούς της εθνικής επετείου στη Βοστώνη.  Ανακοίνωσε ότι στις 20 Αυγούστου έρχεται στην Καλαμάτα αποστολή από τη Βοστώνη αποτελούμενη από πολύ υψηλά πρόσωπα, ενώ τόνισε ότι οι αδελφοποιήσεις με πόλεις δεν θα παραμείνει κενό γράμμα αλλά θα γίνει η μέγιστη αξιοποίησή τους.

Ο κ. Βασιλόπουλος απάντησε και σε σειρά ερωτήσεων που αφορούν τα έργα τις αναπλάσεις αλλά και τους σχεδιασμούς για την πόλη αλλά και στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η Δημοτική Αρχή στα 2,5 χρόνια πανδημίας, ωστόσο υπογράμμισε ότι τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη του. Σημείωσε δε ότι ήδη έχουν εξασφαλιστεί πολλά εκατομμύρια ευρώ για έργα, δράσεις και παρεμβάσεις, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, τον σχεδιασμό και τις δεσμεύσεις της Δημοτικής Αρχής.

Τέλος, αναφερόμενος στους επόμενους μεγάλους στόχους που έχουν να κάνουν με την ποιότητα ζωής των κατοίκων και επισκεπτών, ο Δήμαρχος είπε ότι είναι συγκεκριμένοι και αφορούν το κυκλοφοριακό και τις θέσεις στάθμευσης, ένα νέο, σύγχρονο Κοιμητήριο και ένα μεγάλο σύγχρονο Αθλητικό Κέντρο.

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech