Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

H Καλαμάτα πανηγύρισε τη Λαμπροφόρο Ανάσταση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν, τη Μεγάλη Παρασκευή 22 Απριλίου 2022 και το Μεγάλο Σάββατο 23 του μήνα, η Ακολουθία του Επιταφίου και η Περιφορά του, καθώς και η Ακολουθία της Αναστάσεως. Στις εκκλησιαστικές τελετές στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας, συμμετείχε ο συμπατριώτης μας τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ ΤΗΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ

GTS 2148 Medium

Ο Επιτάφιος εξήλθε από το Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής μετά τα Εγκώμια της Μεγάλης Παρασκευής και τον συνόδευσαν κατά την περιφορά του, σε μακρά διαδρομή στο κέντρο της Καλαμάτας, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας μαζί με το Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, αιρετούς της Βουλής και της Αυτοδιοίκησης, καθώς και πλήθος κόσμου.

GTS 2126 Medium

Η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας κάλυψε την τελετή μουσικά, παιανίζοντας το Πένθιμο Εμβατήριο από σονάτα του Chopin και το Πένθιμο Εμβατήριο από την 3η (Ηρωική) Συμφωνία του Beethoven, ενώ άγημα από την 120 ΠΕΑ τιμητικά περιστοίχιζε τον Επιτάφιο με τα όπλα υπό μάλης.

PHD 18 Medium

Η ΤΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΣΤΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ

H Καλαμάτα πανηγύρισε τη Λαμπροφόρο Ανάσταση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, σε όλους τους Ναούς της και στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού.

PHS 8 Medium

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, χοροστάτησε της Ακολουθίας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού. Αφού μετέδωσε το Άγιο Φως, προέστη της τελετής της Αναστάσεως στον αύλειο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού, παρουσία εκπροσώπων τοπικών Αρχών και Φορέων αλλά και των πιστών, οι οποίοι κρατούσαν αναμμένες λαμπάδες με το Αναστάσιμο Φως. Ο Μητροπολίτης, μετά την ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου και κάτω από τους ήχους των χαρμοσύνων κωδωνοκρουσιών, ανήγγειλε το «Χριστός Ανέστη».

PHS 13 Medium

Κατά την τελετή της Αναστάσεως τιμές απέδωσε άγημα του 9ου Συντάγματος Πεζικού, ενώ την κάλυψε μουσικά η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας.

PHS 14 Medium

Ο ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 2022

Ανήμερα το Πάσχα 24 Απριλίου 2022 και λίγο μετά τις 10.00 το πρωί, ξεκίνησε από το Επισκοπείο η πομπή του Εσπερινού, που ονομάζεται «Αγάπη», με προορισμό το Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας, συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας.

PHS 7 Medium

PHS 9 Medium

Στο Μητροπολιτικό Ναό τελέσθηκε η Ακολουθία του Εσπερινού, κατά τη διάρκεια της οποίας το Ευαγγέλιο του Πάσχα αναγνώσθηκε σε πολλές γλώσσες, σε ανάμνηση της κηρύξεώς του στους ανά τη Γη λαούς. Όσοι παρέστησαν, άκουσαν το Ευαγγέλιο στην ελληνική, τη λατινική, τη γαλλική και την αγγλική γλώσσα.

PHS 12 Medium

Μετά το πέρας της Ακολουθίας, το εκκλησίασμα εν πομπή μετέβη και πάλι στο Επισκοπείο. Εκεί, αιρετοί της Αυτοδιοίκησης αντάλλαξαν ευχές με το Μητροπολίτη, ο οποίος τους προσέφερε το Πασχαλινό αυγό.

 

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech