Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας έκοψε Βασιλόπιτα στις 11 Ιανουαρίου 2018

Πριν την έναρξη της πρώτης για το 2018 συνεδριάσεώς του, χθες Πέμπτη 11 Ιανουαρίου το βράδυ, το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας έκοψε τη Βασιλόπιτά του. Τη Βασιλόπιτα ευλόγησε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Φίλιππος Χαμαργιάς, που μετέφερε τις ευχές του Μητροπολίτη «γεμάτη από δυναμικές αποφάσεις, σε πνεύμα σύμπνοιας, αλληλεγγύης, αγάπης και ομόνοιας», καθώς και «να συνεχισθεί η αξιέπαινη και αγαστή συνεργασία με την τοπική Εκκλησία».

Ο Δήμαρχος επεσήμανε πως η κοπή της Βασιλόπιτας αποτελεί αναφορά και φόρο τιμής στο ανθρωπιστικό έργο του μεγάλου ιεράρχη Αγίου Βασιλείου. Αναφέρθηκε, ακόμη, στη συνεργασία με την Εκκλησία, η οποία διέσωσε στο παρελθόν την ύπαρξη του Έθνους.
Ο Π. Νίκας ευχήθηκε κατά το 2018 να υπάρξει στο Δημοτικό Συμβούλιο η καλύτερη δυνατή συνεργασία, παρά τις διαφορετικές εκτιμήσεις που φυσικό είναι να υπάρξουν, δεδομένου ότι κατά το νέο χρόνο τα εθνικά θέματα θα είναι στο πρώτο επίπεδο της επικαιρότητας.
Ευχές έδωσαν και οι επικεφαλής παρατάξεων της μειοψηφίας.
Ο συντάκτης της εφημερίδας «Θάρρος» Αντώνης Πετρόγιαννης βρήκε το φλουρί και παρέλαβε από το Δήμαρχο το δώρο που αντιστοιχούσε, τρία βιβλία από τη βιβλιοθήκη του Δημοτικού Συμβουλίου.

© Copyright

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

2024

gcloud