Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Ψηφίσθηκε ο Προϋπολογισμός του 2022

Ψηφίσθηκε, κατά πλειοψηφία στην 20η/2021 ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, χθες Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021, ο Προϋπολογισμός του Δήμου για το οικονομικό έτος 2022.

Ο Δημοτικός Προϋπολογισμός 2022 είναι ισοσκελισμένος ως προς τα έσοδα και τα έξοδα στο ποσόν των 73.105.009,73 €. Η εισήγηση επί του Προϋπολογισμού έγινε από τον Αντιδήμαρχο Σαράντο Μαρινάκη και από τη Διευθύντρια Οικονομικών Γεωργία Ηλιοπούλου. Ακολούθησαν ερωτήσεις, απαντήσεις και τοποθετήσεις επί του θέματος.

 

«Ο ΔΗΜΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΩΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ, ΜΕ ΤΟΛΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ»

Ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ανέφερε πως η συζήτηση επί του προϋπολογισμού αφορά μια ουσιαστική αλλά και τυπική διαδικασία. «Δεν πρέπει να ξεχνάμε, μιας και μιλάμε για Προϋπολογισμό ότι εκτιμήσεις υπάρχουν αυτή τη στιγμή, καθώς τα δεδομένα αλλάζουν και προφανώς την τελική εικόνα θα την έχουμε για το 2022 όταν κλείσει, όταν ολοκληρωθεί η χρήση του 2021» σημείωσε ο κ. Βασιλόπουλος.

Ανέφερε, επίσης, πως ο Δήμος Καλαμάτας είναι ένας Δήμος με νοικοκυρεμένα οικονομικά, που άντεξε και συνεχίζει παρά τις έντονες πιέσεις να αντέχει οικονομικά. Ο κ. Βασιλόπουλος, ευχαρίστησε τη Διευθύντρια και το προσωπικό της Διεύθυνσης Οικονομικών, καθώς επίσης και τα στελέχη του Δήμου που συνέδραμαν στην ολοκλήρωση αυτής της γραφειοκρατικής διαδικασίας.

Ο Δήμαρχος σημείωσε ότι ο αρχικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 73.105.009,73 €, αυξημένος σε σχέση με τον αρχικό προϋπολογισμό του 2021 κατά 3 περίπου εκατομμύρια ευρώ, υπογραμμίζοντας ότι η Δημοτική Αρχή συνεχίζει την προσπάθεια, με σκληρή δουλειά για να επιτύχει τα καλύτερα για την περιοχή αποτελέσματα. Ιδιαίτερη αναφορά υπήρξε στη διεκδίκηση και εξασφάλιση επιπλέον χρηματοδοτήσεων μέσα από το σύνολο των ενεργών προγραμμάτων, όπως το ΠΔΕ, το ΕΠ της Περιφέρειας, τα Τομεακά των Υπουργείων, το Ταμείο Ανάκαμψης, το ΕΣΠΑ, τα προγράμματα «Φιλόδημος» και «Αντώνης Τρίτσης».

Ο κ. Βασιλόπουλος επεσήμανε ότι η Δημοτική Αρχή υλοποιεί ένα συγκεκριμένο σχέδιο, «ικανοποιώντας τις ανάγκες που διαρκώς αυξάνονται, χωρίς συμβιβασμούς, τολμώντας για το αύριο». Χαρακτήρισε δε, το Τεχνικό Πρόγραμμα που εντάσσεται στον Προϋπολογισμό ένα επίσης δυναμικό πεδίο όπου αναμένονται αρκετές αναπροσαρμογές και συμπληρώσεις κατά τη διάρκεια της επόμενης περιόδου.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο Δήμαρχος σημείωσε: «Να πω και για τις επιλογές αυτής της Δημοτικής Αρχής. Γιατί εύκολα θα μπορούσαμε να κάνουμε αυξήσεις ή να μετακυλήσουμε το βάρος στους συνδημότες μας. Αλλά δεν το κάνουμε. Και δεν το κάνουμε ως Δημοτική Αρχή και αυτή, αλλά και την προηγούμενη περίοδο από επιλογή.

Καμία αύξηση δημοτικών τελών, αντίθετα μειώσεις που όλα αυτά τα χρόνια καταγράφονται ως μία πραγματικότητα. Ο Δήμος Καλαμάτας είναι ένας υγιής οικονομικά οργανισμός, αντέχει στην κρίση, αντέχει στις δύσκολες καταστάσεις και αντέχει για να μπορεί να εξυπηρετεί τις ανάγκες των συνδημοτών μας, παράγοντας ταυτόχρονα έργα, προβαίνοντας σε δράσεις και παρεμβάσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα, αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής, ενισχύουν τις υποδομές και θωρακίζουν το Δήμο μας. Ένα Δήμο που διαρκώς αναπτύσσεται και αντιμετωπίζει τη νέα εποχή ως πρωταγωνιστής, με τόλμη και αποφασιστικότητα».

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech