Θεία Λειτουργία για την εορτή των Τριών Ιεραρχών

Την εορτή της εορτή της Συνάξεως των Τριών Ιεραρχών, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, προστατών της Παιδείας, πανηγύρισαν σήμερα, Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018, η Εκκλησία και η Εκπαιδευτική Κοινότητα. Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών, όπου πραγματοποιήθηκε εκκλησιασμός διδασκόντων και διδασκομένων.

Για τους Τρεις Ιεράρχες και το έργο τους μίλησε ο Κώστας Τζαννής, Διευθυντής του 21ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, που επεσήμανε – μεταξύ άλλων - πως αυτοί οι τρεις βαθιά μορφωμένοι Επίσκοποι, με τη σπουδαία εκκλησιαστική και κοινωνική δράση, αποτελούν υγιή πρότυπα για τη νεολαία, ώστε να οικοδομήσει γερά θεμέλια για τη ζωή της.
Στη Θεία Λειτουργία, που τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από κληρικούς και η οποία περιέλαβε αρτοκλασία, παρέστησαν ο Δήμαρχος και αιρετοί του Δήμου Καλαμάτας, μετά δε το πέρας της αντάλλαξαν ευχές με μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Το απόγευμα, θα ακολουθήσει εορταστική εκδήλωση με ώρα ενάρξεως 18.00, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επιδοθούν οι έπαινοι Νικολάου Πολίτη σε αριστεύσαντες μαθητές, τους οποίους έχει θεσπίσει ο Δήμος Καλαμάτας και συνοδεύονται από χρηματικό έπαθλο.

DSCN0061_Medium.JPGDSCN0062_Medium.JPGDSCN0063_Medium.JPGDSCN0064_Medium.JPGDSCN0066_Medium.JPGDSCN0067_Medium.JPGDSCN0068_Medium.JPGDSCN0069_Medium.JPGDSCN0071_Medium.JPG

 

© Copyright

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

2024

gcloud