Να ορισθεί η Καλαμάτα έδρα του Φορέα Διαχείρισης Natura

Με έγγραφό του προς το Γεώργιο Σταθάκη, Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το Σωκράτη Φάμελλο, Αναπληρωτή Υπουργό και τη Χριστίνα Μπαριτάκη, Γενικό Γραμματέα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Δήμαρχος ζητεί να ορισθεί η Καλαμάτα έδρα του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών νότιας Πελοποννήσου και Κυθήρων. Στο έγγραφο, που κοινοποιείται στους Βουλευτές Μεσσηνίας, στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξανδρο Χαρίτση και στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, αναφέρονται τα εξής:

«Το υποβληθέν σχέδιο νόμου για τους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών θεωρούμε ότι αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα για την προστασία των συγκεκριμένων περιοχών.
Ο υπό σύσταση «Φορέας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Νότιας Πελοποννήσου – Κυθήρων», που θα έχει υπό την αιγίδα του τις προστατευόμενες περιοχές του Δήμου μας αλλά και της ευρύτερης περιοχής, μπορεί να επιτελέσει πολύ σοβαρό ρόλο για τη διαχείριση αλλά και τη διαφύλαξη αυτών των οικοσυστημάτων.
Θέλουμε όμως να σημειώσουμε πως παρόλο που η έκταση των προστατευόμενων περιοχών που ανήκουν στο Νομό Μεσσηνίας (243.347,67 εκτάρια) είναι υπερδιπλάσια της αντίστοιχης του νομού Λακωνίας (105.487,40 εκτάρια) έδρα του Φορέα ορίζεται η Σπάρτη. Σας παρακαλούμε λοιπόν να αλλάξετε την έδρα του Φορέα και να ορίσετε την Καλαμάτα. Με αυτό τον τρόπο ο Φορέας θα λειτουργεί αποτελεσματικότερα και με χαμηλότερο κόστος και θα μπορεί να επιτύχει ευκολότερα τους τόσο σημαντικούς στόχους του».

© Copyright

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

2024

gcloud