Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Μέχρι 3 Αυγούστου 2021 οι αιτήσεις για Παιδικούς Σταθμούς και ΚΔΑΠ μέσω ΕΣΠΑ

Ξεκίνησε  χθες, Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021 η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για τη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων στο Πρόγραμμα της Δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», που αφορά στους Παιδικούς Σταθμούς καθώς και στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΑμεΑ, για το σχολικό έτος 2021-2022.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΕΤΑΑ  και σύμφωνα με την υπ' αριθμ. 78812/14.07.2021 ΚΥΑ,   Υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Εσωτερικών, και Επικρατείας (ΦΕΚ 3116/Β’) η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 3 Αυγούστου 2021.

Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. (www.eetaa.gr – paidikoi.eetaa.gr) με τη χρήση των κωδικών-διαπιστευτηρίων (κωδικών Taxisnet) της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης  του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Η εφαρμογή της ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων θα είναι προσβάσιμη και από κινητό τηλέφωνο ή τάμπλετ. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι εργαζόμενες στον ιδιωτικό τομέα/οι (μισθωτές/οι ή αυτοαπασχολούμενες/οι) και οι άνεργες/οι.

Επίσης δικαίωμα συμμετοχής έχουν και οι δημόσιοι υπάλληλοι α) υπάλληλοι, μόνιμοι και αορίστου χρόνου, του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. καθώς και των Ο.Τ.Α. (α’ και β’ βαθμού).

Κριτήρια επιλογής είναι η οικογενειακή, οικονομική κατάσταση (οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2020) και η κατάσταση απασχόλησης. Εξαιρούνται των ανωτέρω περιορισμών (ύψος οικογενειακού εισοδήματος και οικογενειακής κατάστασης) τα προς φιλοξενία παιδιά/άτομα με αναπηρία, σε αντίστοιχες δομές.

Οι ενδιαφερόμενες/οι εφόσον επιλεγούν με σειρά μοριοδότησης, λαμβάνουν «Αξία Τοποθέτησης» (voucher)  την οποία θα πρέπει να προσκομίσουν στο Τμήμα  Προσχολικής Αγωγής προκειμένου να εγγραφούν  στον παιδικό σταθμό της επιλογής τους.

Ο τρόπος κι η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων περιγράφονται στην Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος και στις σχετικές οδηγίες που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α .

Περαιτέρω πληροφορίες παρέχονται από τα αντίστοιχα Γραφεία της Ε.Ε.Τ.Α.Α. (Αθήνα: 213-1320600 & 210-5214600, 544714 – email επικοινωνίας: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ).

Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται μόνο ηλεκτρονικά. Τα όποια δικαιολογητικά απαιτούνται, θα αναρτώνται ηλεκτρονικά (upload) σε μορφή pdf. Κάθε ενδιαφερόμενο άτομο για να συμμετάσχει, θα πρέπει να συμπληρώσει και να υποβάλει ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ την “Αίτηση Συμμετοχής”, στην εφαρμογή που θα είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ (www.eetaa.gr – paidikoi.eetaa.gr)  «Ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων»), ακολουθώντας τις οδηγίες του σχετικού εγχειριδίου, το οποίο προσαρτάται στην πρόσκληση.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Τμήμα Προσχολικής Αγωγής, της Δ/νσης Πρόνοιας, στα εξής τηλέφωνα:  2721360647 και 2721360648.

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech