Εορτασμός της Υπαπαντής με τη συμμετοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας και χιλιάδων κόσμου

Με τη συμμετοχή της ΑΕ του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλόπουλου και εξεχόντων μελών του πολιτικού κόσμου όπως ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, οι Υπουργοί Αλέξανδρος Χαρίτσης και Γιώργος Κατρούγκαλος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, πολλοί Βουλευτές, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης κ.ά., καθώς και πολλών χιλιάδων πιστών, η Καλαμάτα πανηγύρισε την Υπαπαντή του Χριστού και απέδωσε τιμή στην πολιούχο της, Παναγία Υπαπαντή, την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018.

0 Medium

Στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού τελέσθηκαν ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, με τη συμμετοχή 9 Αρχιερέων.

DSCN0367 Medium

DSCN0377 Medium

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ξεκίνησε η λιτάνευση της Iερής Eικόνας με τη συμμετοχή των Δημοτικών Φιλαρμονικών Καλαμάτας, Μεσσήνης, Γαργαλιάνων και Τρίπολης, της μπάντας της Ελληνικής Αστυνομίας και εκείνης του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ τιμές απέδωσε έξω από το Μητροπολιτικό Ναό η Στρατιωτική Μουσική της Διοίκησης Κέντρων Εκπαίδευσης (έδρα: Τρίπολη). Η Εικόνα της Παναγίας με το Χριστό λιτανεύθηκε σε κεντρικές οδούς της πόλης (Yπαπαντής, 23ης Mαρτίου, Aριστομένους, Π. Kαίσαρη, Φαρών, Φάριος), με κατάληξη το Μητροπολιτικό και Kαθεδρικό Iερό Nαό.

DSCN0379 Medium

DSCN0426 Medium

Πολλές φορές κατά τη διάρκεια της διαδρομής, ο συμπατριώτης μας Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ανταποκρινόμενος στις θερμές εκδηλώσεις των πολιτών και εκτός πρωτοκόλλου αντάλλαξε χειραψία και έδωσε και πήρε ευχές χειροκροτούμενος, ιδίως στην περιοχή όπου κατοικούσε κατά τα νεανικά του χρόνια, βορείως του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Όσοι παρακολούθησαν τη λιτάνευση ήταν χιλιάδες, ενώ η προσκύνηση της Ιερής Εικόνας συνεχίσθηκε από Καλαματιανούς και επισκέπτες στο Μητροπολιτικό Ναό, το απόγευμα της εορτής και το Σαββατοκύριακο που ακολούθησε.

 

© Copyright

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

2024

gcloud