Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Διαδικτυακή ομιλία με θέμα «Η συμβολή της Καλαμάτας στην Ελληνική Επανάσταση»

«Η συμβολή της Καλαμάτας στην Ελληνική Επανάσταση» αποτελεί το θέμα διαδικτυακής ομιλίας από τον Ιστορικό – Συγγραφέα David Brewer. Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των εορτασμών του Δήμου Καλαμάτας για τη συμπλήρωση 200 ετών από την έναρξη της Επανάστασης του 1821 και είναι προγραμματισμένη για σήμερα, Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021 και ώρα 21.00

A.Παρακολούθηση εκδήλωσης: https://www.kalamata.gr/el/live-stream

B.Υποβολή ερωτήσεων στο link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScvG-9nHdpFmqBVeprZhA26FprezApPzhURYUl0XOn2pOkSgQ/viewform?usp=sf_link

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ DAVID BREWER

O David Brewer διδάχθηκε αρχαία ελληνικά και λατινικά στο σχολείο και συνέχισε με σπουδές στην Οξφόρδη. Εκτός από τις κλασσικές του σπουδές, απέκτησε γνώσεις Οικονομικών, καθώς δραστηριοποιήθηκε στον κλάδο των επιχειρήσεων, ενώ εργαζόμενος ως δημοσιογράφος καλλιέργησε την δυνατότητα έκφρασης με σαφήνεια. 

Όταν συνταξιοδοτήθηκε, στην ηλικία των 60 ετών, ασχολήθηκε με αυτό που πάντα επιθυμούσε – να συγγράψει για την Ελλάδα. Πρωτοεπισκέφθηκε την Ελλάδα το 1959, και αμέσως γοητεύθηκε από την σύγχρονη ελληνική γλώσσα. 

Έμαθε ελληνικά και μελέτησε σε βάθος την Επανάσταση του 1821, η οποία αποτέλεσε το θέμα της πρώτης συγγραφικής του δουλειάς. Έχει επίσης γράψει σχετικά με την περίοδο της τουρκοκρατίας αλλά και την Ελλάδα στην ταραχώδη δεκαετία του 1940. Όπως λέει ο ίδιος, το ότι συγγράφει για την Ελλάδα, όντας Βρετανός τον καθιστά πιο αποστασιοποιημένο  όσον αφορά στις αντιλήψεις των Ελλήνων σχετικά με το παρελθόν τους και  για αυτό η προσέγγισή του αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το Ελληνικό κοινό.

David Brewer 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech