Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Κατασκευή πεζοδρομίου στη Ναυαρίνου μεταξύ Φαρών και Τσαμαδού & αποκατάσταση δαπεδόστρωσης την κεντρική προκυμαία

Στη σύναψη δύο προγραμματικών συμβάσεων με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας προχώρησε ο Δήμος στο πλαίσιο υλοποίησης των έργων «Αποκατάσταση ζημιών υφιστάμενων δαπεδοστρώσεων στην κεντρική προκυμαία λιμένα Καλαμάτας» και «Κατασκευή νοτίου πεζοδρομίου οδού Ναυαρίνου (από Φαρών έως Τσαμαδού)».

Σε ότι αφορά το πρώτο έργο στην κεντρική προκυμαία, οι εργασίες που προβλέπονται αφορούν στην αποκατάσταση των φθαρμένων - κατεστραμμένων μαρμάρινων πλακών και φιλέτων, που βρίσκονται στην κεντρική προκυμαία του λιμένος της Καλαμάτας. Συνοπτικά, θα εκτελεστούν εργασίες καθαιρέσεων και επιστρώσεων.

Το έργο θα υλοποιηθεί σύμφωνα με την υπ’ αρ. 55/2019 τεχνική μελέτη που έχει συντάξει η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας και τις διατάξεις του Ν.4412/2016, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Σε σχέση με το έργο κατασκευής νοτίου πεζοδρομίου οδού Ναυαρίνου από Φαρών έως Τσαμαδού, έρχεται να συμπληρώσει τις εργασίες ανάπλασης του νοτίου πεζοδρομίου που είχαν υλοποιηθεί από το Πανελλήνιο μέχρι το τέως «Βυθό». Οι εργασίες που προβλέπονται στην παραπάνω πράξη αφορούν στη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του προαναφερθέντος τμήματος του νοτίου πεζοδρομίου της οδού Ναυαρίνου. Συνοπτικά, θα εκτελεστούν εργασίες καθαιρέσεων των υφιστάμενων πλακών του πεζοδρομίου και των τσιμεντοστρώσεων που έγιναν ως άνω στρώση ζώνης αγωγών ΟΚΩ, που διέρχονται το υπό πλακόστρωση πεζοδρόμιο. Στη συνέχεια θα γίνει πλακόστρωση με τα ίδια υλικά και αρχιτεκτονικά μοτίβα, που προηγούνται στο υπόλοιπο μήκος του νοτίου πεζοδρομίου της Ναυαρίνου.

Το έργο θα υλοποιηθεί σύμφωνα με την υπ’ αρ. 103/2015 τεχνική μελέτη που έχει συντάξει η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας και τις διατάξεις του Ν.4412/2016, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech