Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Θ. Βασιλόπουλος: «Η Καλαμάτα μεγαλώνει, αναπτύσσεται, εξελίσσεται, με τον δημότη πρωταγωνιστή»

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος προέβη σήμερα, Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020, με αφορμή τον απολογισμό – προγραμματισμό της Δημοτικής Αρχής, στην ακόλουθη δήλωση:

«Κατά την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Δήμαρχος, είχα υποσχεθεί ότι ένα χρόνο μετά θα προχωρήσω σε απολογισμό της δράσης μας και παρουσίαση του προγραμματισμού της Δημοτικής Αρχής. Αυτό πράττω. Με συνέπεια. Με πράξεις κι όχι με λόγια.

Ως νέα Δημοτική Αρχή κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε τη χρονιά αυτή δύσκολες καταστάσεις και συνθήκες πρωτόγνωρες για την κοινωνία μας. Συνθήκες που απείλησαν και απειλούν νοικοκυριά, επιχειρήσεις, αλλά και Δήμους και Περιφέρειες.

Ότι θεωρούσαμε αυτονόητο, δεν υπάρχει πια.  Χρηματοδοτήσεις, λειτουργικά προγράμματα, σχεδιασμός και προγραμματισμός, αναθεωρήθηκαν κάτω από τις επιταγές μιας παγκόσμιας  υγειονομικής κρίσης, που εξελίσσεται σε κρίση οικονομική και κοινωνική.

Πρώτο μας μέλημα, να αντέξει ο Δήμος μας, σε λειτουργικό και οικονομικό επίπεδο. Με σωστό σχεδιασμό και σκληρή δουλειά τα καταφέραμε. Ο Δήμος Καλαμάτας,  άντεξε και αντέχει τους κραδασμούς της κρίσης.

Με τον πήχη να είναι ψηλά, συνεχίσαμε το έργο των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών και χτίσαμε πάνω σ’ αυτό για να πετύχουμε ακόμα περισσότερα για το Δήμο και τους δημότες μας.

Με ξεκάθαρο πρόγραμμα και ρεαλιστικό σχεδιασμό προχωρούμε δυναμικά στη νέα εποχή. Με το δημότη πρωταγωνιστή, υλοποιούμε έργα και δράσεις που στόχο έχουν την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, τη δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης, την ενίσχυση του κοινωνικού προσώπου του Δήμου.

Ένα χρόνο ως Δημοτική Αρχή επιλέξαμε να ρίξουμε το βάρος στην καθημερινότητα όπως είχαμε υποσχεθεί. Σε γειτονιές και χωριά. Έγιναν πολλά και θα γίνουν ακόμα περισσότερα.

Υλοποιώντας τον σχεδιασμό μας, θέσαμε τις βάσεις για τα έργα των επόμενων ετών, ωριμάσαμε μελέτες, εντάξαμε προς χρηματοδότηση έργα , προχωρούμε βήμα – βήμα, σταθερά και ρεαλιστικά το πλάνο μας για την Καλαμάτα του αύριο.

Μεγάλος στόχος μας να ανοίξουμε τους ορίζοντες της πόλης. Να μεγαλώσουμε την Καλαμάτα και να την κάνουμε πιο φιλική. Με την πολεοδόμηση των 440 στρεμμάτων στην ανατολική παραλία. Με την πολεοδόμηση της δυτικής παραλίας (περιοχή Κορδία). Με την παρέμβαση βόρεια με την ΟΧΕ Ταϋγέτου και νότια με το στρατηγικό σχεδιασμό για το παράκτιο μέτωπο. Κάναμε ήδη την αρχή.

Ενισχύουμε και εκσυγχρονίζουμε τις βασικές υποδομές.

Ξεκινά άμεσα η υλοποίηση του μεγάλου έργου μεταφοράς νερού από το Πήδημα στην Καλαμάτα.

Αντικαθιστούμε τα κεντρικά δίκτυα ύδρευσης στην πόλη. Κατασκευάζουμε νέες δεξαμενές, εφαρμόζουμε νέες τεχνολογίες.

Με συντονισμένες ενέργειες και συνεχές ενδιαφέρον, πετύχαμε την εκκίνηση των διαδικασιών για το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο που θα θωρακίσει για τις επόμενες δεκαετίες το Δήμο μας.

Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες, υιοθετούμε και εφαρμόζουμε νέες τεχνολογίες, ενσωματώνουμε καλές πρακτικές.

Προχωρούμε δυναμικά στον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου, παρέχοντας ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς τους δημότες μας, ενσωματώνοντας την τηλε-εργασία, τις τηλεδιασκέψεις και την ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων στην καθημερινότητα του Δήμου.

Βελτιώνουμε την καθημερινότητα των πολιτών διαθέτοντας πόρους άνω των 4 εκατ. ευρώ στην πόλη και τα χωριά.

Επενδύουμε στον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τον τουρισμό και τον πρωτογενή τομέα. Με δράσεις εξωστρέφειας και με συνεργασίες κάνουμε το Δήμο μας προορισμό αλλά και τόπο επενδύσεων.

Εξασφαλίζουμε νέες χρηματοδοτήσεις, υλοποιώντας ως Δήμος μαζί με τα Νομικά πρόσωπα ένα επιχειρησιακό σχέδιο άνω των 150 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, ενισχύουμε το μελετητικό μας οπλοστάσιο. Αναζητούμε νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, διεκδικώντας πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, το νέο ΕΣΠΑ, το ΠΕΠ Πελοποννήσου, τα Τομεακά των Υπουργείων, το Ταμείο Ανάκαμψης.

Με ρεαλιστικό πρόγραμμα και εφαρμόσιμο σχέδιο εργαζόμαστε σκληρά και έτσι θα συνεχίσουμε για τα μικρά και τα μεγάλα.

Στην πορεία αυτή απευθύναμε ειλικρινές κάλεσμα σε όλες τις αυτοδιοικητικές δυνάμεις που εκπροσωπούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο. Άλλες ανταποκρίθηκαν, άλλες όχι.

Εμείς συνεχίζουμε χτίζοντας συνεργασίες με την ίδια την κοινωνία. Με πράξεις ουσιαστικές. 

Ένα χρόνο αφότου μας τιμήσατε με την εμπιστοσύνη σας, παρουσιάζουμε τον απολογισμό της δράσης μας. Γνωρίζουμε ότι δεν έγιναν όλα τέλεια. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν τομείς που κινηθήκαμε πιο αργά απ’ όσο είχαμε προγραμματίσει. Γνωρίζουμε όμως ότι ο συνολικός απολογισμός του πρώτου χρόνου της νέας Δημοτικής Αρχής, είναι, χωρίς αμφιβολία, ιδιαιτέρως θετικός. 

Η Καλαμάτα μεγαλώνει, αναπτύσσεται, εξελίσσεται.

Με τον δημότη πρωταγωνιστή».

 

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα στην Η.Δ. τον έλεγχο της Δημοτικής Αρχής.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech