Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Ετοιμότητα στο Δήμο για την αναμενόμενη κακοκαιρία

Σε κατάσταση ετοιμότητας βρίσκεται η Πολιτική Προστασία και το αρμόδιο προσωπικό, ενόψει της αναμενόμενης κακοκαιρίας αύριο Πέμπτη 17 και Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020.

Με εντολή του Δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου, σε συνέχεια έκτακτης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο, εντείνονται οι καθαρισμοί φρεατίων στον αστικό ιστό και σε περιοχές που κατά το παρελθόν έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα, αλλά και σε ρέματα ή σημεία που λειτουργούν ως λεκάνες απορροής.

Ήδη όλο το προηγούμενο διάστημα ο Δήμος και η ΔΕΥΑΚ έχουν προχωρήσει σε καθαρισμούς και παρεμβάσεις σε περιοχές που έχουν αρμοδιότητα, ενώ σε συνεννόηση με την Περιφέρεια έχουν επικουρήσει σε σημεία που η αρμοδιότητα ανήκει στην Π.Ε. Μεσσηνίας.

Επίσης είναι διαθέσιμα και τα αναγκαία μηχανήματα (οχήματα και μηχανήματα έργου), ενώ ενημέρωση έχει δοθεί και σε Προέδρους Κοινοτήτων του Δήμου, για να λάβουν τα αναγκαία μέτρα.

Από το Δήμο γίνεται επίσης έκκληση προς τους επιχειρηματίες να λάβουν τα μέτρα τους προκειμένου να μην υπάρξουν ζημιές από και στον εξοπλισμό τους, κυρίως στο παραλιακό μέτωπο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, ο διοικητής της Π.Υ. Καλαμάτας, η υπεύθυνη του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, ο Δ/ντης της ΔΕΥΑΚ, υπηρεσιακοί παράγοντες, εκπρόσωποι της ΕΛΑΣ, και της Δημοτικής Αστυνομίας.

Σε περίπτωση που υπάρξουν έντονα καιρικά φαινόμενα και παρουσιασθεί ανάγκη, οι πολίτες μπορούν να καλέσουν στον αριθμό της Δημοτικής Αστυνομίας: 27213 60750 ή του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας: 27213 60707 ή σε εκείνον του αρμοδίου Αντιδημάρχου Γιάννη Μπάκα: 6977 589382, για να δηλώσουν το περιστατικό.

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech