ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ: όσοι παράγουν και φέρνουν πλούτο στην Ελλάδα

Τα μέλη της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, εκπρόσωποι εταιρειών που επιμένουν να δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, να παράγουν και να εξάγουν, φέρνοντας πλούτο στον τόπο μας και δίδοντας εργασία σε περίπου 5.000 Έλληνες, συναντήθηκαν το Σάββατο 3 Μαρτίου 2018, στην Καλαμάτα. Η εκδήλωσή τους αποσκοπούσε στην παρουσίαση του πλαισίου δράσης της πρωτοβουλίας, η οποία αριθμεί 41 επιχειρήσεις – μέλη, καθώς και του οράματος, των αξιών και των στόχων της.

Σημειώνεται ότι στην Καλαμάτα λειτουργούν και παράγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας οι εξής επιχειρήσεις – μέλη της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ:
• Παπαδημητρίου AE, με πλήθος προϊόντων όπως η μαύρη σταφίδα, το βαλσαμικό ξύδι, οι μουστάρδες κ.ά. και
• ΑΓΑΝ Μονοπρόσωπη ΕΠΕ, η οποία παράγει τομάτες διαφόρων τύπων σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, με τη χρήση της μεθόδου της υδροπονίας.
Η συνάντηση είχε σκοπό να γνωστοποιήσουν τα ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ την πρωτοβουλία αυτή σε εν δυνάμει νέα μέλη από την Πελοπόννησο.
Την παρουσίαση έκανε ο Πρόεδρος της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ Άγις Πιστιόλας, που τόνισε τις μεγάλες δυνατότητες αύξησης του παραγωγικού δυναμικού της ελληνικής οικονομίας, επισημαίνοντας την ιδιαίτερη δυναμική της ελληνικής περιφέρειας.
Στην εκδήλωση παρέστη, κατόπιν προσκλήσεως των διοργανωτών, ο Δήμαρχος, ο οποίος ευχαρίστησε τα μέλη της πρωτοβουλίας για την οργάνωση της συνάντησής τους στην Καλαμάτα, μιας πρωτοβουλίας που αναμφίβολα έχει μεγάλη εθνική σημασία, σε μιαν εποχή που σ' όλο τον κόσμο ενισχύονται οι επιχειρήσεις εθνικού χαρακτήρα, οι οποίες παράγουν ποιοτικά προϊόντα. Ιδιαίτερα στην περιοχή μας, περιοχή μεγάλων εντάσεων, είναι αναγκαίο να ενισχύονται - σε εθνικό και τοπικό επίπεδο - ελληνικές επιχειρήσεις, που παράγουν προϊόντα ποιότητος και, επιπλέον, διά των προϊόντων αυτών ενισχύουν τις διατροφικές μας παραδόσεις και προβάλλουν το διαχρονικό μας πολιτισμό.

Ο Δήμαρχος επέδωσε στον κ. Πιστιόλα ένα γλυπτό, που αναπαριστά λεπτομέρεια της σφραγίδας της Μεσσηνιακής Γερουσίας με το «ριζωμένο σταυρό», εξηγώντας ότι αυτό γίνεται από την πεποίθηση ότι επιτελούν και εθνικό έργο. Επίσης, του προσέφερε και ένα βιβλίο των Γενικών Αρχείων του Κράτους / Αρχείων Νομού Μεσσηνίας για την ιστορία της Καλαμάτας από τα μέσα του 19ου αιώνα μέχρι τα μέσα του 20ού, για να διαπιστώσουν ότι η Καλαμάτα ανέκαθεν υπήρξε πόλη επιχειρήσεων, δημιουργικών πρωτοβουλιών και εξωστρέφειας, εισφέροντας σημαντικά στο εθνικό εισόδημα.

Gti-182_Medium.jpgGti-183_Medium.jpgGti-184_Medium.jpgGti-185_Medium.jpgGti-187_Medium.jpgGti-190_Medium.jpgGti-193_Medium.jpgGti-198_Medium.jpg

© Copyright

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

2024

gcloud