Ενημέρωση από το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών σε συνεργασία με το Κέντρο Νέων

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Καλαμάτας, θέλοντας να τιμήσει την Ημέρα της Γυναίκας, σε συνεργασία με το Κέντρο Νέων Καλαμάτας, διοργάνωσε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Ο ρόλος του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Καλαμάτας ως υπηρεσία πρώτης γραμμής για τη γυναίκα». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018, στο χώρο του Κέντρου Νέων (πλατεία Όθωνος).

Στην εκδήλωση, έγινε παρουσίαση του τρόπου λειτουργίας του Κέντρου από στελέχη του. Συγκεκριμένα, η κοινωνιολόγος ανέπτυξε τις υπηρεσίες που παρέχονται, τις μορφές βίας, καθώς και τον τρόπο που κάποιος μπορεί να επικοινωνήσει με το Κέντρο. Η κοινωνική λειτουργός, στη συνέχεια, ανέλυσε τους στόχους και τους σκοπούς της συμβουλευτικής παρέμβασης, αναδεικνύοντας τη δυναμική της ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, ενώ παράλληλα παρουσιάστηκε ο μηχανισμός λειτουργίας της ενδοοικογενειακής βίας.
Η εκδήλωση έκλεισε με συζήτηση, όπου το κοινό είχε την ευκαιρία να θέσει ερωτήματα στα στελέχη, αλλά και να εκφράσει απόψεις σχετικά με το φαινόμενο της βίας.

© Copyright

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

2024

gcloud