Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Την Καλαμάτα επισκέφτηκε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς

Ενόψει της έναρξης πτήσεων εξωτερικού από την 1η Ιουλίου, την Καλαμάτα επισκέφτηκε την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς .

Ο Υφυπουργός συμμετείχε σε συσκέψεις αρχικά στο Διεθνή Αερολιμένα «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» και εν συνεχεία στο αμφιθέατρο «Αλ. Κουμουνδούρος» της Π.Ε. Μεσσηνίας. Στις συσκέψεις συμμετείχε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, Βουλευτές, τοπικοί φορείς και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών.

Κατά τη διάρκεια των συσκέψεων, υπήρξε αναλυτική συζήτηση για τις διαδικασίες ασφαλούς έναρξης λειτουργίας των αεροδρομίων, αναφορά στα πρωτόκολλα που έχουν τεθεί και οφείλουν να τηρούνται λόγω της υγειονομικής κρίσης, ενώ συζήτηση υπήρξε και για θέματα πολιτικής προστασίας σχετιζόμενα με την αντιπυρική περίοδο.

Ο Δήμαρχος αναφερόμενος στα ζητήματα της υγειονομικής κρίσης ανέφερε πως πάνω απ’ όλα οφείλει η Πολιτεία να θέτει τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, εστιάζοντας ιδιαίτερα στα όσα η πρόσφατη κρίση μας δίδαξε και τονίζοντας πως τα θετικά αποτελέσματα ήρθαν μέσα από την τήρηση των κανόνων που οι ειδικοί έθεταν, σύμφωνα με την εξέλιξη της πανδημίας. Επίσης ο Δήμαρχος υπογράμμισε την ουσιαστική συμβολή της Αυτοδιοίκησης στην όλη προσπάθεια που έγινε.

Όσον αφορά την αντιπυρική περίοδο, ο Δήμαρχος Καλαμάτας ενημέρωσε για τα δεδομένα που στην περιοχή υπάρχουν, καθώς και για τη συνεργασία Δήμου – Πυροσβεστικής που είναι σε υψηλό επίπεδο.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech