Ραντεβού με Πασχαλινά έθιμα στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας

Παραδοσιακά Πασχαλινά έθιμα θα παρουσιάσουν και κεράσματα θα προσφέρουν στους επισκέπτες της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας η Ένωση Μικρασιατών Νομού Μεσσηνίας «Η Ιωνία» , οι Πρόσκοποι Καλαμάτας και ο Σύλλογος Τριτέκνων Μεσσηνίας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο πώλησης βιολογικών προϊόντων της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας, το Σάββατο 31 Μαρτίου 2017, στις 10.00.

Τα μέλη της Ένωσης Μικρασιατών Ν. Μεσσηνίας «Η Ιωνία» θα προσφέρουν παραδοσιακά Μικρασιάτικα πιταράκια με γραβιέρα, που θα τα συνοδεύει ένα ποτήρι κρασί. Παράλληλα, θα δίνουν στους ενδιαφερόμενους Μικρασιάτικες συνταγές.
Οι Πρόσκοποι Καλαμάτας θα δείξουν παραδοσιακή μέθοδο βαφής κόκκινων αυγών, χρησιμοποιώντας εν προκειμένω τα παντζάρια. Επιπλέον, θα προσφέρουν μικροεδέσματα στους παρισταμένους. Παράλληλα, θα στηθεί ένας πρότυπος χώρος κατασκήνωσης, που θα περιλαμβάνει σκηνή, ξύλινες προσκοπικές κατασκευές, εργαλεία για τη διαβίωση στην ύπαιθρο. Ταυτόχρονα, θα ενημερώνουν για τις δράσεις τους, με προβολή υλικού. Καθ' όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνουν προσκοπικά παιχνίδια, για τη δημιουργική ενασχόληση των μικρών επισκεπτών. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί bazaar με χειροποίητες Πασχαλινές λαμπάδες, με σκοπό την ενίσχυση των Προσκοπικών Συστημάτων Καλαμάτας.
Ο Σύλλογος Τριτέκνων Μεσσηνίας θα πραγματοποιήσει bazaar με χειροποίητα κοσμήματα για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Συλλόγου, θα προσφέρει όμως και λιχουδιές στα παιδιά. Επιπλέον, οι υπεύθυνοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Συλλόγου θα βρίσκονται στο χώρο της εκδήλωσης, για να δεχτούν προσφορές αλληλεγγύης σε τρόφιμα μακράς διαρκείας και παιχνίδια.
Τέλος, ο κλόουν Βούλης θα διασκεδάσει μικρούς και μεγάλους.

kentrikh-agora-pasxa.jpg

 

 

© Copyright

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

2024

gcloud