«Στηρίζουμε πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας» τόνισε ο Δήμαρχος - Φόρουμ στην Καλαμάτα για την καινοτομία

 

Στο φόρουμ με τίτλο «Καινοτομία ναι… αλλά σε ποιο πλαίσιο;» συμμετείχε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος στο πλαίσιο του 1ου RouteLab που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020, στο Μέγαρο Χορού της πόλης.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η ΕΥΔΕΠ Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο Δήμος Καλαμάτας, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, η εφημερίδα «Ελευθερία» και ο περιφερειακός τηλεοπτικός σταθμός Ionian TV, με την υποστήριξη της «Αναπτυξιακή Πάρνωνα» - Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ.

Στις παρεμβάσεις του ο Δήμαρχος, τόνισε -μεταξύ άλλων- πως σε μία εποχή που τα πάντα αλλάζουν με ταχύτατους ρυθμούς, οφείλουμε όχι απλώς να ακολουθούμε τις σύγχρονες τάσεις, υιοθετώντας καλές πρακτικές, προς όφελος των τοπικών μας κοινωνιών και των συμπολιτών μας, αλλά να δημιουργούμε συνθήκες ικανές να υποστηρίξουν νέες πρωτοποριακές ιδέες. Ο Δήμαρχος ανέφερε πως υιοθετούνται και αγκαλιάζονται πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην ανάπτυξη και την καινοτομία στην επιχειρηματικότητα, ενώ ιδιαίτερη αναφορά υπήρξε για τη γραφειοκρατία και το δαιδαλώδες και πολύπλοκο σύστημα του Δημοσίου, το οποίο και αποτελεί έναν από τους βασικούς ανασταλτικούς παράγοντες στην υλοποίηση και εφαρμογή νέων καινοτόμων ιδεών.

Ο κ. Βασιλόπουλος, επίσης, εστίασε στην ανάγκη πιστοποίησης των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον πολίτη, στα κίνητρα που πρέπει να δοθούν από την πολιτεία για να στηριχθούν καινοτόμες δράσεις, ενώ σημείωσε πως πρέπει να εξεταστεί η δυνατότητα για ίδρυση και λειτουργία στην περιοχή μας, Κέντρου Έρευνας και Καινοτομίας.

Στη συζήτηση συμμετείχαν, εκτός από το Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ενδύσεων, αρμόδιος για θέματα Έρευνας και Τεχνολογίας Χρίστος Δήμας, ο πρ. πρόεδρος της Enterprise Greece και μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Στάικος, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Βαγγέλης Ξυγκώρος, ο πρόεδρος της ΕΥΔΕΠ Πλάτων Μαρλαφέκας και η διευθύντρια του προγράμματος “egg-enter.grow.go” του ομίλου Eurobank Ρούλα Μπαχαλιά. Τη συζήτηση συντόνισε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Παναγιώτης Λιαργκόβας. 

© Copyright

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

2024

gcloud