Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Τηλεδιάσκεψη ενόψει της αδελφοποίησης Καλαμάτας και Lowell των ΗΠΑ

Σε φάση υλοποίησης για την αδελφοποίησή τους, εισέρχονται Καλαμάτα και Lowell, πόλη που βρίσκεται στην Πολιτεία της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ και αποτελεί κέντρο μιας περιοχής 700.000 ατόμων. Υπενθυμίζεται ότι έχουν προηγηθεί ομόφωνες αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων και στο πλαίσιο αυτό υπήρξε νέα επικοινωνία, μέσω τηλεδιάσκεψης, εκπροσώπων των δύο πόλεων χθες, Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020.

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας που διήρκησε σχεδόν 2 ώρες, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, αιρετοί και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Επιμελητήριο Μεσσηνίας κ.ά.), αντάλλαξαν απόψεις και συνομίλησαν με το Δήμαρχο του Lowell, William Samaras (ο οποίος κατάγεται από την περιοχή μας), παρουσία του πολιτειακού γερουσιαστή Ed Kennedy, του Προέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας Βασίλη Καυκά και άλλων στελεχών ελληνοαμερικανικών σωματείων καθώς και του Πρόξενου της Μασαχουσέτης.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που υπάρχει, η αδελφοποίηση θα πραγματοποιηθεί στις 23 Απριλίου 2020 στο Lowell, ενώ θα ακολουθήσει επίσκεψη αντιπροσωπείας από την αμερικανική πόλη στην Καλαμάτα, την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου του επομένου έτους.

Στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος ανέφερε -μεταξύ άλλων- προς τους συνομιλητές του στο Lowell τα εξής:

«Η αδελφοποίηση, πέρα από τον συναισθηματικό χαρακτήρα που έχει για όλους μας λόγω της έντονης παρουσίας της ελληνικής κοινότητας στην περιοχή σας, ευελπιστούμε ότι θα προωθήσει τη μεταξύ μας συνεργασία στους τομείς του πολιτισμού, της εκπαίδευσης, των επιστημών, του τουρισμού και του εμπορίου.

Μέσω της αδελφοποίησης των πόλεών μας εκδηλώνουμε με υπευθυνότητα την κοινή μας βούληση να συνεργαστούμε, με πνεύμα αδελφοσύνης και αλληλεγγύης, σε μια σειρά θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος και, παράλληλα, ευελπιστούμε ότι θα επιτύχουμε την πολλαπλή διασύνδεση μεταξύ των πολιτών μας, δημιουργώντας έτσι κλίμα φιλίας, ανάπτυξης και συνεργασίας.

Εύχομαι να ξεκινήσουμε με τρόπο αποδοτικό και με χειροπιαστά αποτελέσματα, γι’ αυτό και θα θέσω ορισμένα πρακτικά θέματα. Θα θέλαμε να ξεκινήσουμε με τις πολιτιστικές ανταλλαγές και τον τουρισμό και στη συνέχεια να προχωρήσουμε περαιτέρω. Μας ενδιαφέρει να μάθουμε από σας πολλά σχετικά με τις αστικές αναπλάσεις και την αποκατάσταση και εκ νέου χρήση παλαιών κτηρίων. Θα θέλαμε, επίσης, να μας παραχωρήσετε ένα χώρο σε δημοτικό κτήριο του Lowell, προκειμένου να προβάλουμε σε μόνιμη βάση τα ποιοτικά προϊόντα του αγροτικού μας τομέα.

Εκτιμώ ότι η διάθεση των δύο πλευρών για συνεργασία μπορεί να προσφέρει πολλά και στο Lowell και στην Καλαμάτα. Εύχομαι αυτό να γίνει πράξη και σας διαβεβαιώνω ότι ο Δήμος Καλαμάτας θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την επίτευξη αμοιβαίου οφέλους».

Τέλος σημειώνεται ότι θα ακολουθήσει νέα τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους του Lowell εντός του Μαρτίου.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech