Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Αιτήματα των πυροσβεστών στη συνάντηση Θ. Βασιλόπουλου - Μ. Χρυσοχοΐδη

Αναφορά σε αιτήματα της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ν. Μεσσηνίας υπήρξε -μεταξύ άλλων- κατά τη συνάντηση του Δημάρχου Καλαμάτας με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, σήμερα Πέμπτη 23 Ιανουαριου 2020, στην Αθήνα.

Ο Δήμαρχος σε συνέχεια επαφών που είχε με τους εκπροσώπους των Πυροσβεστών στο νομό, με αφορμή και τη συζήτηση που έχει ανοίξει για το Σχέδιο Νόμου «Εθνικός Μηχανισμός Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων, Αναδιάρθρωση της ΓΓΠΠ, Αναβάθμιση Εθελοντισμού Πολιτικής Προστασίας, Αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού Σώματος και άλλες διατάξεις», μετέφερε στον Υπουργό την αγωνία τους, όσον αφορά τις οργανικές θέσεις που θα προκύψουν μετά τις αλλαγές, εξαίροντας τη σημαντική τους προσφορά στην τοπική κοινωνία και τονίζοντας την ανάγκη να παραμείνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχυμένες, καλύπτοντας τις αυξημένες ανάγκες μιας και η Μεσσηνία είναι η τρίτη περιοχή Πανελλαδικά σε συμβάντα πυρόσβεσης. Ο κ. Βασιλόπουλος παράλληλα ανέφερε την καλή συνεργασία σε όλα τα επίπεδα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στα πυροσβεστικά μέσα που ο Δήμος διαθέτει, ειδικά κατά την αντιπυρική περίοδο.

ΝΕΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

Θέμα συζήτησης μεταξύ του Υπουργού και του Δημάρχου, αποτέλεσε επίσης η δημιουργία ενός σύγχρονου Κέντρου Διοίκησης και Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, με άριστη πρόσβαση στον περιμετρικό και από εκεί, με ταχύτητα, σε όποιο σημείο της Καλαμάτας και του Νομού χρειασθεί. Ο κ. Βασιλόπουλος ενημέρωσε πως η κατασκευή νέου σταθμού δύναται να γίνει μετά την παραχώρηση εκ μέρους του Δήμου Καλαμάτας εκτάσεως περίπου 5 στρεμμάτων, στα Πλακωτά, ενώ υπό εξέταση είναι ο τρόπος χρηματοδότησης καθώς και η δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί η διαδικασία ΣΔΙΤ.

Ο Υπουργός εκφράστηκε θετικά και διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει συνεργασία και για το θέμα αυτό.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech