Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Η Πρωτοχρονιά του 2020 στην Καλαμάτα

Πλήθος Καλαματιανών και επισκεπτών, παρά το κρύο, υποδέχθηκε το νέο έτος 2020 στην Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου, στο πλαίσιο εκδήλωσης του Δήμου Καλαμάτας. Την εκδήλωση κάλυψε μουσικά η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας και, με την έλευση του νέου χρόνου και της νέας δεκαετίας, βεγγαλικά φώτισαν τον ουρανό, αφότου φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο.
Στο πλαίσιο χαιρετισμού του, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος τόνισε πως η Καλαμάτα, μέσα στη βαθιά κρίση, στάθηκε όρθια, αναπτύχθηκε και κοιτάζει το μέλλον με αισιοδοξία. Προσέθεσε δε ότι «είμαστε εδώ για να σχεδιάσουμε μαζί και να δρομολογήσουμε τα επόμενα βήματα, ώστε η Καλαμάτα μας να πάει ακόμα πιο μπροστά, ώστε όλα τα πράγματα να αλλάξουν και να βελτιωθούν. Το οφείλουμε στους νέους ανθρώπους και έτσι θα πράξουμε». Ακολούθησε η αντίστροφη μέτρηση και, μετά την έλευση του νέου έτους, ο Δήμαρχος ευχήθηκε «καλή χρονιά, με υγεία, αισιοδοξία, καλή διάθεση και καλές προοπτικές για τους νέους του τόπου μας. Χρόνια πολλά σε όλους και ας γίνουμε όλοι αιτία καλού το 2020».
Το πρωί της Πρωτοχρονιάς και εορτής του Αγίου Βασιλείου, οι Ιεροί Ναοί ήταν κατάμεστοι για τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία. Ακολούθησε η Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού, στις 11.00, την οποία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος συμπαραστατούμενος από κληρικούς. Στην τελετή παρέστη ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος και άλλοι αιρετοί του Δήμου.
Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος παρέστη στην τελετή κοπής της βασιλόπιτας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, στο Διοικητήριο. Απευθύνοντας χαιρετισμό, ο Θ. Βασιλόπουλος ανέφερε τα εξής: «Μία δύσκολη δεκαετία πέρασε, μία δεκαετία, κατά την οποία δοκιμάστηκαν οι ανθρώπινες σχέσεις και η κοινωνική συνοχή. Ως χώρα, γίναμε φτωχότεροι, καθώς απωλέσαμε το ένα τέταρτο του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος, αλλά κυρίως απωλέσαμε χιλιάδες νέους, επιστήμονες και όχι μόνον, οι οποίοι αναζήτησαν την ελπίδα σε προηγμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Μια νέα δεκαετία ξεκινά. Οφείλουμε να μάθουμε από τα λάθη μας, να αλλάξουμε το παραγωγικό μοντέλο της χώρας και όλοι εμείς που διαχειριζόμαστε δημόσιο χρήμα να είμαστε πιο προσεκτικοί και φειδωλοί στη διαχείρισή του, αλλά και να μη φοβόμαστε την εξέλιξη».
Ο Δήμαρχος ευχήθηκε «καλό, δημιουργικό, παραγωγικό και, κυρίως, ελπιδοφόρο το νέο έτος, ιδιαίτερα για τους νέους μας».
Σημειώνεται, τέλος, πως ανήμερα την Πρωτοχρονιά λειτούργησε το Δημοτικό Συσσίτιο, υποστηρίζοντας με ζεστό φαγητό 80 δικαιούχους, όπως έγινε τα Χριστούγεννα.

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech