Χιλιάδες Καλαματιανών και επισκεπτών στη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δένδρου στην Καλαμάτα

Κατέκλυσαν οι Καλαματιανοί και οι επισκέπτες της πόλης, ιδιαίτερα τα παιδιά, την Κεντρική Πλατεία - Βασιλέως Γεωργίου, το βράδυ της Παρασκευής 6 Δεκεμβρίου 2019, για τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δένδρου. Με τον εκδήλωση αυτή «άνοιξε» επίσημα η περίοδος των εορταστικών εκδηλώσεων, που ο Δήμος Καλαμάτας διοργανώνει στην πόλη και τις Κοινότητες.
Πρώτος απηύθυνε χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρώην Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Ε. Νίκας, που εξέφρασε τη συγκίνησή του καθόσον, επί σειράν πολλών ετών, ήταν αυτός που έδινε το σύνθημα για τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δένδρου στην Καλαμάτα. Ο Περιφερειάρχης έδωσε ευχές για καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το επερχόμενο 2020, ενώ τόνισε πως θα είναι αρωγός στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλο.
Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος υπογράμμισε το γεγονός ότι «οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι ημέρες χαράς, ελπίδας και αισιοδοξίας», προσθέτοντας πως «ο Δήμος Καλαμάτας φόρεσε τα γιορτινά του και υποδέχεται μικρούς και μεγάλους, για να περάσουμε όμορφα αυτές τις ημέρες». Ο Δήμαρχος επεσήμανε πως όλες οι εκδηλώσεις θα έχουν στο επίκεντρο τους τα μικρά παιδιά και εξέφρασε ευχαριστίες προς όσους συνέβαλαν στη διοργάνωση της εκδήλωσης και στο στολισμό της Καλαμάτας, που «κάθε χρόνο θα είναι όλο και καλύτερος» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, καθώς επίσης και προς το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου δένδρου. Σε όλους ευχήθηκε «υγεία, αγάπη, αισιοδοξία και πολλά χαμόγελα»!
Η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δένδρου συνοδεύθηκε από τον ενθουσιασμό του κόσμου, ενώ ακολούθησαν πυροτεχνήματα σε διάφορες αποχρώσεις και σχέδια, που φώτισαν το νυκτερινό ουρανό της Καλαμάτας.
Επισημαίνεται ότι την εκδήλωση κάλυψαν μουσικά η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, με σολίστες τη Μιράντα Λώμη και το Στέλιο Καρπαθάκη και η παιδική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου συνοδεία Καθηγητών, ενώ αφού το δένδρο «άναψε», πραγματοποιήθηκε εορταστική συναυλία με τη Μαλού και την ορχήστρα της, η οποία συγκέντρωσε το μεγάλο ενδιαφέρον του κοινού.

 

 

 

© Copyright

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

2024

gcloud