Η Οικονομική Επιτροπή συνεδρίασε στις 30 Οκτωβρίου 2019

Η 41η/2019 συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας διεξήχθη την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019 και τα σημαντικότερα θέματα, επί των οποίων η Επιτροπή έλαβε αποφάσεις, είναι τα εξής:
1. Έγκριση της μελέτης και κατάρτιση όρων διακήρυξης διενέργειας συνοπτικού διαγωνισμού για την παροχή υπηρεσιών «Συντήρηση πρασίνου και αρδευτικών δικτύων (2020)». Εγκρίθηκαν, όσον αφορά σε υπηρεσία προϋπολογισμού 74.354,17 € με το ΦΠΑ, η οποία αφορά σε εργασίες συντήρησης των οργανωμένων χώρων πρασίνου για διάστημα ενός έτους ή μικρότερο εάν απορροφηθούν οι προβλεπόμενες ποσότητες.
2. Έγκριση της μελέτης και κατάρτιση όρων διακήρυξης διενέργειας συνοπτικού διαγωνισμού για την παροχή υπηρεσιών «Θρυμματισμός φυτικών υπολειμμάτων (2020)». Εγκρίθηκαν αναφορικά με παροχή υπηρεσιών προϋπολογισμού 74.350,40 € με το ΦΠΑ, για τη μείωση του όγκου των κλαδοκάθαρων με ειδικά μηχανήματα, που ο Δήμος Καλαμάτας δε διαθέτει. Με τη διαδικασία αυτή μειώνεται το κόστος διαχείρισης των προϊόντων κλαδέματος και αποφεύγεται η ρύπανση.
3. Επί του πρακτικού της επιτροπής διενέργειας συνοπτικού διαγωνισμού για την εκπόνηση της μελέτης «Μελέτη εντοπισμένων τροποποιήσεων ΓΠΣ Δήμου Καλαμάτας». Μετά την αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών, προσωρινός ανάδοχος ανεδείχθη η εταιρεία Encodia Σύμβουλοι Μηχανικοί ΕΠΕ.
4. Επί του πρακτικού της επιτροπής διενέργειας συνοπτικού διαγωνισμού για την παροχή υπηρεσιών α) «Αποστολή επιστολικής αλληλογραφίας του Δήμου έτους 2020» και β) «Αποστολή αλληλογραφίας μέσω ταχυμεταφορών (courier) έτους 2020». Η Επιτροπή αποφάσισε την ανάδειξη της Ελληνικά Ταχυδρομεία ΑΕ ως προσωρινού αναδόχου για την αποστολή επιστολικής αλληλογραφίας, καθώς προσέφερε έκπτωση 9,14%, όπως και της Ωρίων ΕΠΕ για την ταχυμεταφορά αλληλογραφίας, με έκπτωση 2%.
5. Επί του 3ου πρακτικού της επιτροπής διενέργειας ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για «Δαπάνες διάθεσης ογκωδών απορριμμάτων». Ανεδείχθη ανάδοχος η Χαϊδός Παναγιώτης Μονοπρόσωπη ΙΚΕ, με προσφερθείσα τιμή 111.600 ευρώ με το ΦΠΑ.
6. Συμμετοχή του Δήμου Καλαμάτας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia 2019. Εγκρίθηκε το ποσόν των 1.200 € για την κάλυψη των εξόδων συμμετοχής στην Έκθεση, που θα διεξαχθεί από τις 8 μέχρι τις 10 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, καθώς και οι δαπάνες προκειμένου να παραστούν στην Έκθεση η αρμόδια Αντιδήμαρχος και 2 υπάλληλοι του Δήμου.
7. Εξειδίκευση πιστώσεων για την κάλυψη δαπανών συμμετοχής του Δήμου Καλαμάτας στη διοργάνωση εκδηλώσεων. Εγκρίθηκε πίστωση μέχρι 800 € για τη συμμετοχή του Δήμου Καλαμάτας στη διοργάνωση του 9ου Σχολείου Τουρισμού, που θα διεξαχθεί μεταξύ 11 και 14 Νοεμβρίου 2019.
8. Οικονομική ενίσχυση φορέων και εκδηλώσεων. Εγκρίθηκε η επιχορήγηση του Πολιτιστικού και Αναπτυξιακού Συλλόγου Βέργας για τη Γιορτή Πρωτόλαδου στις αρχές Νοεμβρίου (600 €), της «Αρμονίας» για τη διοργάνωση χορωδιακού φεστιβάλ στις 2 και 3 Νοεμβρίου 2019 (500 €) και του Συλλόγου Διαβητικών Ν. Μεσσηνίας για τη διοργάνωση εκδήλωσης στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη, στις 14 Νοεμβρίου 2019 (2.000 €).

© Copyright

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

2024

gcloud