Η Οικονομική Επιτροπή συνεδρίασε στις 3 Απριλίου 2018

Η 15η/2018 συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας διεξήχθη στην αίθουσα συνεδριάσεων, στο Δημοτικό

Κατάστημα της οδού Αθηνών 99, τη Μεγάλη Τρίτη 3 Απριλίου 2018. Τα κυριότερα θέματα, επί των οποίων ελήφθησαν αποφάσεις, ήταν τα εξής:

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ
ΠΕΡΙΠΟΥ 1.000.000 ΕΥΡΩ

asfaltostrvsh-athinvn 3

• Κατάρτιση όρων και σύνταξη διακήρυξης ανοικτής διαδικασίας για το έργο «Ασφαλτοστρώσεις οδών Δ. Καλαμάτας». Εγκρίθηκε. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 930.000 € με το ΦΠΑ και αφορά στην ανακατασκευή ταπήτων αφού προηγηθεί απόξεση σε πολλές οδούς της Καλαμάτας, στην κατασκευή ταπήτων σε διάφορους δρόμους και στην κατασκευή νέων δρόμων.

Εκτιμάται ότι το έργο θα εκτελεσθεί περί τα μέσα του καλοκαιριού. Παρεμβάσεις θα εκτελεσθούν - μεταξύ άλλων - στη συμβολή των οδών Νέδοντος και Σπάρτης, καθώς και σε τμήματα των οδών Είρας, Μεσσήνης, Αθηνών, Κλαδά, Μητροπολίτου Μελετίου, Ακρίτα, Κρήτης, Λακωνικής, Παλαιολόγου, Ναυαρίνου, Βασιλέως Κωνσταντίνου, Βασιλίσσης Όλγας, Χίου, Χρυσοστόμου Σμύρνης, Ψαρών, Αναγνωσταρά, Αριστοδήμου, Κανάρη κ.λπ.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ
ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ

adespota

• Έγκριση μελέτης και κατάρτιση όρων διακήρυξης διενέργειας συνοπτικού διαγωνισμού για την παροχή υπηρεσιών «Δαπάνες διαχείρισης αδέσποτων ζώων (2018)». Εγκρίθηκε. Πρόκειται για διαγωνισμό προς ανάδειξη αναδόχου παροχής υπηρεσιών, με προϋπολογισμό 29.983,20 € με το ΦΠΑ, με αντικείμενο τις στειρώσεις, την αντιμετώπιση σοβαρών περιστατικών, τις ηλεκτρονικές σημάνσεις, τους εμβολιασμούς, τις θεραπείες κ.λπ.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ

• Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών και κατάρτιση όρων διακήρυξης διενέργειας ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την παροχή υπηρεσιών «Κλαδέματα δενδροστοιχιών και άρσεις επικινδυνότητας μεγάλων δένδρων». Εγκρίθηκε. Πρόκειται για παρέμβαση προϋπολογισμού 80.600 ευρώ με το ΦΠΑ και αφορά στην παροχή υπηρεσιών για εργασίες κλαδέματος ή κοπής δέντρων σε κεντρικές οδούς, πάρκα, πλατείες, χώρους δημοτικών κοιμητηρίων, παιδικών σταθμών, σχολείων και άλλους κοινόχρηστους δημοτικούς χώρους στην πόλη, τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΞΥΛΙΝΕΣ
ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

• Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών και κατάρτιση όρων διακήρυξης διενέργειας συνοπτικού διαγωνισμού για την «Προμήθεια και τοποθέτηση ξύλινων και μεταλλικών κατασκευών». Εγκρίθηκε. Πρόκειται για παρέμβαση με προϋπολογισμό 40.000 ευρώ με το ΦΠΑ και αφορά στην προμήθεια υλικών, τα οποία είναι απαραίτητα για τη συντήρηση και την κατασκευή καθιστικών, ραμπών ΑΜΕΑ, ξύλινων θυρών, καθώς και υλικών επισκευής ξύλινων δαπέδων και ξύλινων στεγών. Επίσης, με ορισμένα από τα υλικά αυτά θα αντικατασταθούν μεταλλικά στοιχεία, τα οποία χρειάζονται επεμβάσεις για την άρτια και ασφαλή λειτουργία τους.

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ

• Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών και κατάρτιση όρων διακήρυξης διενέργειας συνοπτικού διαγωνισμού για την «Προμήθεια δομικών υλικών από μάνδρα (2018)». Εγκρίθηκε, όσον αφορά σε προμήθεια υλικών 74.400 € με το ΦΠΑ.

ΟΧΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

• Επί του πρακτικού της επιτροπής διενέργειας συνοπτικού διαγωνισμού για την παροχή υπηρεσίας «Χρήση οχήματος μέσω χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing) διάρκειας τριών ετών στο πλαίσιο του υποέργου ¨Συγκρότηση και λειτουργία κέντρου κοινότητας και κινητής μονάδας στο Δήμο Καλαμάτας με περιοχή ευθύνης την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας¨». Προσωρινός μειοδότης ανακηρύχθηκε η Autohellas ATEE (Hertz) έναντι συνολικού τιμήματος 11.740,32 ευρώ με το ΦΠΑ για τρία έτη (προϋπολογισμός: 14.508 ευρώ με το ΦΠΑ).

paidiki-xara-paralia

• Επί του πρακτικού της επιτροπής διενέργειας συνοπτικού διαγωνισμού για την «Συντήρηση παιδικών χαρών (2018)». Προσωρινός μειοδότης ανακηρύχθηκε η Βορβίλας Κων/νος και Σία ΟΕ, με έκπτωση 9% επί προϋπολογισμού μελέτης 39.993,36 ευρώ με το ΦΠΑ.

© Copyright

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

2024

gcloud