Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας συνεδρίασε στις 21 Οκτωβρίου 2019

Στην υπ’ αριθμ. 19/2019 συνεδρίασή του συνήλθε το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 19:00, έλαβε δε αποφάσεις επί θεμάτων, τα σημαντικότερα των οποίων είναι τα εξής:

ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕ ΔΙΜΗΝΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Εγκρίθηκε η πρόσληψη εργατοτεχνικού προσωπικού 19 ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων, δίμηνης απασχόλησης για την κάλυψη των αναγκών της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών στους τομείς συντήρησης και αποκατάστασης ζημιών κοινόχρηστων χώρων και κτηρίων αρμοδιότητας του Δήμου. (Το θέμα ήταν εκτός ημερήσιας διάταξης).

ΕΚΛΟΓΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΔ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ped peloponnisou


Μετά τη διενέργεια μυστικής ψηφοφορίας εκλέχθηκαν εκπρόσωποι του Δήμου Καλαμάτας στη Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ Πελοποννήσου:
Από την παράταξη «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ» οι κ.κ. Μπάκας Ιωάννης, Μπασακίδης Νικόλαος και Φάβας Γεώργιος.
Από την παράταξη «ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» οι κ.κ. Κοσμόπουλος Βασίλειος και Χριστόπουλος Ιωάννης.
Από την παράταξη «ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΔΗΜΟΣ» οι κ.κ. Καραγιάννης Ανδρέας και Τζαμουράνης Βασίλειος.
Από την παράταξη «ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΞΕΚΙΝΑΜΕ» η κα Οικονομάκου Μαρία.
Από την παράταξη «ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΔΥΝΑΜΗ» η κα Αλειφέρη Καραθανάση Ελένη.
Από την παράταξη «ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΗΜΟΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ» οι κ.κ. Μάκαρης Εμμανουήλ – Λεονάρδος και Μπεχράκης Σταμάτης.
Από την παράταξη «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ο κ. Οικονομάκος Δημήτριος

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΑΥΞΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ

Εγκρίθηκε ομόφωνα η αύξηση της ετήσιας επιχορήγησης του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας από 380.000 € σε 450.000€.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΑ «ΚΔΑΠμεΑ»

kdap mea logo 1 Medium

Εγκρίθηκε η πρόσληψη προσωπικού, με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, μερικής τετράωρης απασχόλησης, στο πρόγραμμα «ΚΔΑΠμεΑ» της Δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» σχολικού έτους 2019 – 2020. Πρόκειται για τις ειδικότητες: ΠΕ Γυμναστών με ειδικότητα Ειδικής Αγωγής, ΤΕ Νοσηλευτών και ΤΕ Εργοθεραπευτών.

ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΟΛΗ LOWELL

Ομόφωνα εγκρίθηκε η πρόταση του Δημάρχου της πόλης Lowell της Μασαχουσέτης, William J. Samaras για αδελφοποίηση της ανωτέρω πόλης με την Καλαμάτα. Με βάση το δεδομένο ότι στην πόλη Lowell υπάρχει έντονη παρουσία της δραστήριας Ελληνοαμερικανικής κοινότητας και του γεγονότος ότι οι δύο πόλεις έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά αποφασίστηκε η διαδικασία της αδελφοποίησης. Οι δύο πόλεις θα καταβάλλουν προσπάθειες για την προώθηση της συνεργασίας στους τομείς του πολιτισμού, της εκπαίδευσης, της έρευνας, της τεχνολογίας, των επιστημών, του τουρισμού και του εμπορίου.

ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

MOYSIKO GYMNASIO

Έγκριση φακέλου δημόσιας σύμβασης μελέτης για την «Εκπόνηση μελετών πυροπροστασίας των σχολικών μονάδων του Δήμου Καλαμάτας», προκαταρκτικής μελέτης του έργου «Συντήρηση και υλοποίηση μέσων και μέτρων πυροπροστασίας των σχολικών μονάδων του Δήμου Καλαμάτας» και υποβολής αίτησης χρηματοδότησης στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» για την εκπόνηση μελετών και την υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες του Δήμου Καλαμάτας». Εγκρίθηκε ομόφωνα ο φάκελος, η προκαταρκτική μελέτη και η υποβολή αίτησης χρηματοδότησης.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΠΛΗΣΙΟΝ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Παράταση μίσθωσης αγροτικού ακινήτου στη θέση Μαραθόλακα, εμβαδού 3.000 τ.μ., για ένα έτος, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την εξυπηρέτηση των αναγκών της εφαρμοζόμενης στο διπλανό χώρο διαδικασίας διαχείρισης των απορριμμάτων. Εγκρίθηκε.

ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ

Ομόφωνα εγκρίθηκε η επιχορήγηση των Σχολικών Επιτροπών Δήμου Καλαμάτας για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολικών μονάδων (Γ΄ Δόση 2019). Το συνολικό ποσό είναι 178.994,42 €, το οποίο κατανέμεται ανά Σχολική Επιτροπή ως εξής:
1. Σχολική Επιτροπή Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης 102.069,92 €,
2. Σχολική Επιτροπή Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 76.924,50 €.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΑΜΟΥΛΗ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα με το οποίο εκφράζει:
τη βαθύτατη θλίψη για τον αδόκητο θάνατο του ιδρυτή και εκδότη της εφημερίδας «ΦΩΝΗ», Θανάση Τσαμούλη,τα συλλυπητήρια στους οικείους του, τη βούληση για συνδιοργάνωση ημερίδας με θέμα: «Η συμβολή των Μ.Μ.Ε. στην τοπική ανάπτυξη».

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech