Διαγωνισμοί και συναυλίες φιλίας την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου

 Μεγάλο το ενδιαφέρον του κόσμου για τη χορωδιακή μουσική και κατά την δεύτερη ημέρα του 3ου Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών, που από κοινού διοργανώνουν ο Δήμος Καλαμάτας και ο διεθνής πολιτιστικός οργανισμός Interkultur. Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019, στο πλαίσιο της δεύτερης ημέρας του Διαγωνισμού, πραγματοποιήθηκαν στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας με ώρα έναρξης 12:45, ο διαγωνισμός στην κατηγορία «Παιδικές και Νεανικές Χορωδίες» και στις 19:30 ο διαγωνισμός στην κατηγορία «Μικτές και Χορωδίες Ίδιων Φωνών με βαθμό δυσκολίας ΙΙ».
Επίσης στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στις 13:00 πραγματοποιήθηκε το δεύτερο τμήμα του Διαγωνισμού Θρησκευτικής Μουσικής.
Οι συναυλίες φιλίας, πραγματοποιήθηκαν στο αμφιθέατρο «Θόδωρος Αγγελόπουλος», στις 16:00 με τη συμμετοχή χορωδιών από Νορβηγία, Ελβετία, Ελλάδα και Κίνα, στην Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου στις 17:30 και στις 19:00 με τη συμμετοχή χορωδιών από τη Δανία, το Ισραήλ, τη Σουηδία, την Ινδονησία και την Ελλάδα.
Στην πλατεία Αγίων Αποστόλων στις 20:30 πραγματοποιήθηκε συναυλία φιλίας με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας.
Πολλοί Καλαματιανοί και επισκέπτες τις παρακολούθησαν και χειροκρότησαν θερμά τους χορωδούς.

ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ
Σημειώνεται πως οι χορηγοί του 3ου Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας 2019 είναι:
• το Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ
• η Περιφέρεια Πελοποννήσου ΚΥΡΙΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ
• η WIND
• η ΑΙΓΕΑΣ Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Έργου
• η ΜΟΡΕΑΣ ΑΕ.

Οι φωτογραφίες είναι του Χρόνη Χρονόπουλου

 

 

© Copyright

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

2024

gcloud