H Οικονομική Επιτροπή συνεδρίασε στις 25 Σεπτεμβρίου 2019

Η 35η/2019 συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας διεξήχθη σήμερα Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019. Τα κυριότερα θέματα, επί των οποίων ελήφθησαν αποφάσεις, είναι τα εξής:
• Δωρεά Ιδρύματος Καρέλια (εκτός ημερήσιας διάταξης). Το Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια, ανταποκρινόμενο σε αίτημα του Δήμου Καλαμάτας, κατέθεσε το ποσόν των 30.000 ευρώ σε λογαριασμό του Δήμου, για την υποστήριξη της διεξαγωγής του 3ου Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας – 2019. Ο Δήμαρχος θα εκφράσει με επιστολή του θερμές ευχαριστίες προς το δωρητή, που είναι επί σειράν ετών o Μέγας Χορηγός του Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας.
• Επί του 1ου πρακτικού της επιτροπής διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου «Ασφαλτόστρωση τμήματος οδού Άνω Αρφαρά - Πελεκητό». Προσωρινός ανάδοχος ανεδείχθη ο Χαρίτος Γεώργιος του Ιωάννη, που προσέφερε έκπτωση 58,27% επί προϋπολογισμού 250.000 ευρώ με το ΦΠΑ.
• Επί του 1ου πρακτικού της επιτροπής διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου «Κατασκευή πεζογέφυρας στο ρέμα Ξερίλα». Προσωρινός ανάδοχος ανεδείχθη η κοινοπραξία Τσερπές – Κωτσάκης – Παπαδέας ΟΕ, που προσέφερε έκπτωση 57,46% επί προϋπολογισμού 107.000 € με ΦΠΑ. Η γέφυρα θα κατασκευασθεί περίπου στο μέσον της αποστάσεως μεταξύ των δύο υφισταμένων γεφυρών, εκεί όπου βρισκόταν η πεζογέφυρα που κατέρρευσε λόγω πλημμύρας. Η νέα πεζογέφυρα θα διευκολύνει την πρόσβαση των κατοίκων από τη μία όχθη του χειμάρρου προς την άλλη, γεφυρώνοντας άνοιγμα 13 μέτρων, θα έχει δε πλάτος 2 μέτρων. Πηγή χρηματοδότησης: ΣΑΤΑ.
• Επί του 2ου πρακτικού της επιτροπής διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου εκπόνησης της μελέτης με τίτλο: «Ολοκλήρωση πολεοδομικής μελέτης & μελέτη πράξης εφαρμογής περιοχής Μικρής Μαντίνειας Δήμου Καλαμάτας». Προσωρινός ανάδοχος ανακηρύχθηκε η εταιρεία Κ. Ζώης – Ι. Δημητρακόπουλος με διακριτικό τίτλο «Σχήμα ΕΕ».
• Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών και κατάρτιση όρων διακήρυξης διενέργειας συνοπτικού διαγωνισμού για την «Προμήθεια υλικών κυκλοφοριακής σήμανσης». Εγκρίθηκε, όσον αφορά σε διαγωνισμό προϋπολογισμού 59.845,50 ευρώ με το ΦΠΑ.

© Copyright

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

2024

gcloud