7η Λευκή Νύχτα: κοσμοπλημμύρα στην Καλαμάτα για αγορές και διασκέδαση

Την εμπορική ζώνη και το Ιστορικό Κέντρο της Καλαμάτας κατέκλυσαν τη νύχτα του Σαββάτου 31 Αυγούστου 2019 μέχρι το ξημέρωμα της Κυριακής 1ης Σεπτεμβρίου πολλές χιλιάδες Kαλαματιανοί και επισκέπτες, με την ευκαιρία της 7ης Λευκής Νύχτας / 2019. Οι κάτοικοι της πόλης και της περιοχής της, καθώς και οι επισκέπτες διασκέδασαν και ψώνισαν, χαρίζοντας επιτυχία στην 7η Λευκή Νύχτα, την οποία διοργάνωσε ο Δήμος Καλαμάτας με τη συμπαράστασή του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης, της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών και Βιοτεχνικών Σωματείων Νομού Μεσσηνίας, του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος.

Για άλλη μια φορά, η Λευκή Νύχτα ανέδειξε την Καλαμάτα σε κέντρο του εμπορίου και της διασκέδασης για την ευρύτερη περιοχή της νότιας Πελοποννήσου, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως όλα κύλησαν ομαλά, καθώς ιδιαίτερη προσπάθεια στην κατεύθυνση της πρόληψης κατέβαλαν η Ελληνική Αστυνομία και η Δημοτική Αστυνομία.

 

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΕ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΕΣ ΤΙΜΕΣ!

Οι τιμές ήταν ιδιαίτερα χαμηλές, η εξυπηρέτηση φιλική και πολλά καταστήματα έκαναν εξαιρετικές προσφορές, έξω δε από αυτά δημιουργήθηκαν ουρές. Επίσης, υπήρξαν πολύ καλές προσφορές σε είδη, για τα οποία στο παρελθόν δεν ίσχυε κάτι τέτοιο, γεγονός που αποτέλεσε έναν ακόμη παράγοντα προσέλκυσης των καταναλωτών.
Πέρα από την κίνηση στα εμπορικά καταστήματα, οι Καλαματιανοί και οι επισκέπτες τίμησαν τις γαστρονομικές επιδόσεις εστιατορίων, ταβερνών και άλλων καταστημάτων εστίασης, ορισμένα από τα οποία είχαν προσφορές για την περίσταση, ενώ αντίστοιχη υπήρξε η κίνηση σε καφέ και σε καταστήματα νυχτερινής διασκέδασης.
Για την επιτυχία της Λευκής Νύχτας, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους ο απελθών Δήμαρχος Παναγιώτης Ε. Νίκας και ο νέος Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος.
Σημειώνεται ότι πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις, σε διάφορα σημεία του κέντρου, πλαισίωσαν τη μεγάλη βραδιά του εμπορίου, μερικές από τις οποίες οργάνωσε ο Δήμος Καλαμάτας, ενώ πολλές άλλες πραγματοποιήθηκαν κατά τόπους, για τις οποίες φρόντισαν συνεννοούμενοι οι επαγγελματίες κάθε εμπορικής γωνιάς.
Επισημαίνεται πως κατά τη διάρκεια της 7ης Λευκής Νύχτας και μετά το πέρας των εκδηλώσεων και της εμπορικής δραστηριότητας, τα συνεργεία του Δήμου Καλαμάτας επιδόθηκαν στη «μάχη» της καθαριότητας και το πρωί της Κυριακής τα πάντα ήταν εν τάξει, χωρίς τίποτε να μαρτυρεί ότι μερικές ώρες πριν, χιλιάδες άνθρωποι είχαν κατακλύσει το κέντρο της πόλης και την παραλιακή ζώνη.

 

© Copyright

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

2024

gcloud