Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Αύριο 15 Αυγούστου 2019 η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Αύριο, Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019, η Ορθόδοξη Εκκλησία εορτάζει και τιμά το «Πάσχα του καλοκαιριού», την Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου και την εις ουρανόν Μετάστασή Της. Η Θεομήτωρ αφήνει τον κόσμο, μεταβαίνοντας δίπλα στον Υιό της και Θεό, τον Ιησού Χριστό, όπου εξακολουθεί να μεσιτεύει υπέρ των ανθρώπων.
Με τον Εσπερινό την παραμονή και με τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία ανήμερα την εορτή, στην περιφέρεια του Δήμου Καλαμάτας πανηγυρίζουν Ιερές Μονές και Ενοριακοί Ναοί.
Πανηγυρίζουν οι Ιερές Μονές Δήμιοβας στο Καλάθιο όρος, Μαρδακίου πλησίον της Νέδουσας και Ελληνικών στην Άνθεια, καθώς και το Ιερό Μετόχιο της Μονής Μεγίστης Λαύρας στη Μικρομάνη.
Επίσης, Ιερές Πανηγύρεις θα τελεσθούν στους πανηγυρίζοντες Ιερούς Ναούς Λαιΐκων, Σπερχογείας, Άριος, Πλατέος, Άνω Βέργας, Καλαμίου και στον Κοιμητηριακό Ναό της Καλαμάτας.
Ο Δήμαρχος θα μετάσχει στον εορτασμό απόψε στην Ιερά Μονή Δήμιοβας και ακολούθως σε εκείνη του Μαρδακίου, ενώ αύριο το πρωί θα παρευρεθεί στον εορτασμό στο Κέντρο Αβίας και το απόγευμα στην Ιερά Μονή Βουλκάνου.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech