Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Απάντηση σε δημοσίευμα για τα αδέσποτα

Ο Πρόεδρος της 5μελους Επιτροπής διαχείρισης του προγράμματος αδέσποτων ζώων συντροφιάς Βασίλειος Xαντζής, Γενικός Γραμματέας του Δήμου Καλαμάτας και τα μέλη της Επιτροπής Σωτήριος Μπαξεβανάκης, Αντιπρόεδρος, Κτηνίατρος, Αικατερίνη Πεζώνη, Πρόεδρος Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας και Βασίλειος Ανδριανόπουλος, Πρόεδρος Κυνοφιλικού Ομίλου Μεσσηνίας υπογράφουν από κοινού ανακοίνωση, που έχει ως εξής:
«Με λύπη μας διαβάσαμε δημοσίευμα του κ. Παναγιώτη Τσικούρη σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, με τίτλο «Από την Ευζωία στο Θάνατο» στις 07-08-2019. Προς αποκατάσταση της αλήθειας και καταδικάζοντας την απαράδεκτη συμπεριφορά του κ. Τσικούρη, αναφέρουμε τα εξής:
1. Ο κ. Τσικούρης σε καμία περίπτωση δεν είναι ανάδοχος διαχείρισης αδέσποτων και επικίνδυνων ζώων. Διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς πραγματοποιεί ο Δήμος, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Ο κ. Τσικούρης, μέσω της διαδικασίας της ανάθεσης, παρέχει στο Δήμο υπηρεσίες περισυλλογής, μεταφοράς και φιλοξενίας των αδέσποτων ζώων.
2. Διαψεύδουμε τη φράση του δημοσιεύματος «…η κ. Πρόεδρος του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας αρνήθηκε κατ’ αρχή να την υιοθετήσει (την Ήρα) ……».
Ο κ. Τσικούρης, ως μέλος της πενταμελούς επιτροπής διαχείρισης του προγράμματος αδέσποτων ζώων συντροφιάς, από τη διαλογική συζήτηση σε σχετικό θέμα της επιτροπής παρερμήνευσε τα λόγια της προέδρου του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας. Θεωρούμε απαράδεκτο να απομονώνονται εκφράσεις από τους διαλόγους που γίνονται στις συνεδριάσεις της πενταμελούς επιτροπής και να παραποιείται το νόημα που θα είχαν ολοκληρωμένες οι απόψεις και οι εκφράσεις και να δημοσιεύονται πέραν των νόμιμων πρακτικών. Ο Φιλοζωικός Όμιλος Καλαμάτας έχει δικαίωμα έως την Παρασκευή 09-08-2019 να καταθέσει γραπτώς στο Δήμο την απόφασή του εάν θα υιοθετήσει το ζώο ή όχι. Βάσει του νόμου, έχει κάθε δικαίωμα εάν κρίνει το ζώο επικίνδυνο να αρνηθεί την υιοθεσία του. Είναι όμως απαράδεκτο να βγάζουμε συμπεράσματα και να προδικάζουμε καταστάσεις εκμεταλλευόμενοι θέσεις και θεσμούς. Άλλωστε, ήταν ομόφωνη η απόφαση της πενταμελούς επιτροπής ότι το ζώο είναι επικίνδυνο».

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech