Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Τα κοινόχρηστα ποδήλατα σε 7 σημεία της Καλαμάτας

Σε 7 σημεία της Καλαμάτας είναι δυνατόν να νοικιάσει κανείς ένα ηλεκτρικά υποβοηθούμενο ποδήλατο, που θα τον διευκολύνει στις μετακινήσεις του στην πόλη, με οικολογικό πρόσημο! Σχετική εκδήλωση για την έναρξη λειτουργίας των κοινοχρήστων ποδηλάτων πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 13 Ιουλίου 2019, στο πάρκο νοτίως του «Πανελληνίου». Στην εκδήλωση αυτή, παρουσιάσθηκαν τα ποδήλατα, εξηγήθηκε ο τρόπος χρήσης τους και δόθηκε η δυνατότητα σε όσους παρευρέθησαν να τα δοκιμάσουν. 

Υπενθυμίζεται ότι, σε δημοπρασία του Δήμου Καλαμάτας για την εκμίσθωση 7 κοινοχρήστων χώρων όπου θα τοποθετηθούν ποδήλατα προς ενοικίαση, πλειοδότης αναδείχθηκε η εταιρεία Brainbox Πληροφορική ΑΕ, που προσέφερε ετήσιο μίσθωμα 2.000 €, ενώ η σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ του Δημάρχου και του νομίμου εκπροσώπου της εταιρείας έχει ισχύ 5 ετών, με δυνατότητα παράτασης για ακόμη 5 χρόνια.

Θ. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: «ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ
ΣΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ»

Στην εκδήλωση για την έναρξη λειτουργίας των κοινοχρήστων ποδηλάτων, το Δήμαρχο εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος και εκλεγείς Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος. Σε δηλώσεις του, ο κ. Βασιλόπουλος τόνισε πως ο Δήμος Καλαμάτας επιδιώκει και υποστηρίζει τη βιώσιμη αστική κινητικότητα και για το λόγο αυτό επεδίωξε την παροχή δυνατότητας για την ενοικίαση ποδηλάτων. Σ’ αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, «αυτή η συνεργασία με τον ιδιώτη, ώστε να διαφημίσουμε την πόλη μας, αλλά και να δώσουμε διέξοδο κίνησης μέσα στην πόλη, η οποία δε ρυπαίνει και, προφανώς, μας δημιουργεί όμορφα συναισθήματα», είπε μεταξύ άλλων ο Θ. Βασιλόπουλος.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Οι εκμισθούμενοι χώροι για την τοποθέτηση σταθμών ενοικίασης καταρχήν 30 ποδηλάτων, είναι οι εξής:
1. Νότια της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας, έναντι Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη
2. Πλησίον κεντρικής εισόδου της «Τέντας», σταθμός που θα εξυπηρετεί τις αθλητικές εγκαταστάσεις και τις ανάγκες των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, λόγω άμεσης γειτνίασης
3. Στο νότιο τμήμα της οδού 23ης Μαρτίου, έναντι της ομώνυμης πλατείας
4. Στην πλατεία Δημαρχείου. έναντι ιστορικού Δημαρχείου
5. Κατάλληλος χώρος στο δυτικό πεζοδρόμιο της οδού Αριστομένους, ακριβώς δίπλα στην οδό Ξενοφώντος
6. Κατάλληλος χώρος στη Χερσαία Ζώνη Λιμένα Καλαμάτας και συγκεκριμένα απέναντι από τη συμβολή της οδού Μαιζώνος με την οδό Ναυαρίνου, μετά από σχετική έγκριση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου
7. Χώρος νοτίως της πλατείας Ιερού Ναού Αναστάσεως, στο νότιο πεζοδρόμιο της Ναυαρίνου.

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΑ
ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ!

Τα έξυπνα κοινόχρηστα ποδήλατα (dockless) ήλθαν, λοιπόν, και στην Καλαμάτα! Πρόκειται για ηλεκτρικά υποβοηθούμενα ποδήλατα, που ξεκλειδώνουν και κλειδώνουν μέσω εφαρμογής κινητού τηλεφώνου, δε διαθέτουν δηλαδή φυσική κλειδαριά (λουκέτο), ενώ έχουν και σύστημα εντοπισμού GPS.
H λειτουργία του ebike share (υπό τη χορηγία της εταιρείας ΗΡΩΝ) ξεκίνησε σε εφτά σημεία στην πόλη της Καλαμάτας, ενώ πίσω από αυτή την καινοτόμο προσπάθεια βρίσκεται η εταιρεία Brainbox Πληροφορική, που έχει φτιάξει και εγκαταστήσει συστήματα ενοικίασης κοινόχρηστων ποδηλάτων, σε πολλές πόλεις της Ελλάδος.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech