Ξεκίνησε η άσκηση δικηγόρων στο Δήμο Καλαμάτας

Ανέλαβαν καθήκοντα στο Δήμο Καλαμάτας, σήμερα Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019, οι ασκούμενοι υποψήφιοι δικηγόροι Περσεφόνη Παπαδημητρίου και Αλέξανδρος Δημαρέσης, στους οποίους θα προστεθεί στις προσεχείς ημέρες η Παρασκευή Καραθανάση. Ο Δήμος Καλαμάτας είναι ένας από τους πρώτους πανελλαδικά, όπου υλοποιείται η δυνατότητα άσκησης υποψήφιων δικηγόρων, σε εφαρμογή Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Ο Δήμαρχος καλωσόρισε τους πτυχιούχους Νομικής, που θα ασκηθούν στο Δήμο Καλαμάτας, τους ευχήθηκε καλή θητεία και χαρακτήρισε θετική την παρουσία τους λόγω της ενδυνάμωσης της Νομικής Υπηρεσίας.
Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Περικλής Ξηρογιάννης τόνισε πως ο Σύλλογος χρωστά ευγνωμοσύνη στο Δήμαρχο εκ μέρους των ασκουμένων για τη θετική ανταπόκριση του Π. Νίκα και τη θέσπιση περισσοτέρων θέσεων απ’ όσες ζητούσε ο ΔΣΚ. Τόνισε δε προς τους ασκούμενους πως στο Δήμο Καλαμάτας θα ασχοληθούν με νομικά αντικείμενα, τα οποία δε θα προσέγγιζαν σε άλλη περίπτωση. Επαίνεσε, τέλος, τους νομικούς συμβούλους του Δήμου Καλαμάτας για το έργο τους και τόνισε πως ο Δικηγορικός Σύλλογος είναι δίπλα στο Δήμο, ο οποίος αποτελεί δυναμικό φορέα και βρίσκεται, άμεσα, δίπλα στους πολίτες.
Σημειώνεται πως το χρονικό διάστημα άσκησης έχει καθοριστεί σε 6 μήνες, με δυνατότητα παράτασης για διάστημα επιπλέον 6 μηνών. Τα εξάμηνα θα ξεκινούν την 1η Ιανουαρίου και 1η Ιουλίου κάθε έτους. Η μηνιαία αποζημίωση των ασκουμένων θα ανέρχεται σε 600 ευρώ, ποσό το οποίο δεν υπόκειται σε ασφαλιστικές κρατήσεις, παρά μόνο σε παρακράτηση φόρου εισοδήματος.

 

© Copyright

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

2024

gcloud