Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε στις 25 Ιουνίου 2019

Η 10η/2019, κατεπείγουσα, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας διεξήχθη την Τρίτη 25 Ιουνίου 2019, καθώς υφίστατο άμεση ανάγκη λήψης αποφάσεων επί όλων των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου Καλαμάτας, που έγινε επιτακτική μετά τη διακοπή της προγραμματισθείσας για την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019 και ώρα 14:00 συνεδρίασης και μετά τη ματαίωση της συνέχισής της την επομένη ημέρα. Και στις δύο περιπτώσεις, η διεξαγωγή της συνεδρίασης παρεμποδίσθηκε από το Σωματείο Εργαζομένων Δ.Ε.Υ.Α. Μεσσηνίας και από εργαζόμενους, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, της Δ.Ε.Υ.Α. Καλαμάτας, που ζητούσαν τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου. Στην αρχική ημερήσια διάταξη προστέθηκαν ορισμένα νέα θέματα.
Τα σημαντικότερα θέματα, επί των οποίων το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε αποφάσεις, είναι τα εξής:

 

ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΣΤΗ ΘΟΥΡΙΑ
ΓΙΑ Ν’ ΑΝΟΙΞΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ
spiti thouria

Με σκοπό τη διαπλάτυνση της οδού Θουρίας – Άμφειας – Πολιανής, το Δημοτικό Συμβούλιο έκρινε αναγκαία την απευθείας αγορά ακινήτου. Το ακίνητο βρίσκεται εντός του οικισμού της Θουρίας και σε σημείο όπου ο δρόμος είναι τόσο στενός, ώστε φορτηγά να προσκρούουν στο μπαλκόνι αυτής της παλαιάς ανώγειας οικίας. Με την αγορά και κατεδάφισή της, ο δρόμος θα αποκτήσει ικανό πλάτος.

 

ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ
ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Για τη διοργάνωση εκδήλωσης με τη χρήση όρου «Έκθεση», κατά παράβαση του σχετικού νόμου, εγκρίθηκε η επιβολή προστίμου 10.000 €, για καθεμία από τις ημέρες που βεβαιώθηκε η παράβαση, δηλαδή 30.000 € συνολικά, στην Πελοπόννησος Α.Ε. Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία Ο.Τ.Α. Η εν λόγω εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα μεταξύ 19 και 21 Απριλίου 2019, τις παραβάσεις βεβαίωσε η Δημοτική Αστυνομία και τη σχετική διαδικασία επικύρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο.

 

3ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
ΚΑΙ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΩΔΙΩΝ
festival xorodivn

Εγκρίθηκε η εξειδίκευση πιστώσεων, που αφορούν στις δαπάνες, στο πλαίσιο του 3ου Διεθνούς Διαγωνισμού & Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας, συνολικού ποσού 128.000 €. Ο Διαγωνισμός αυτός, ένα πανηγύρι της χορωδιακής μουσικής με συμμετοχές από την Ελλάδα και πολλές χώρες του εξωτερικού, από Ευρώπη, Ασία, Μέση Ανατολή, Αφρική και Νότια Αμερική, θα διεξαχθεί μεταξύ 9 και 13 Οκτωβρίου 2019. Είναι μια πολιτιστική διοργάνωση που προβάλλει διεθνώς την Καλαμάτα και τη χώρα μας, ενώ δίδει την ευκαιρία στους ασχολούμενους με τη χορωδιακή μουσική και τους φίλους του είδους να έλθουν σε επαφή με τις νεότερες τάσεις που επικρατούν στο χώρο και να θαυμάσουν από κοντά κορυφαίους του είδους, επαγγελματίες και ερασιτέχνες.

 

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
«ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2019»
politistiko kalokairi 2019

Εγκρίθηκε η διοργάνωση των εκδηλώσεων «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2019» και η εξειδίκευση πίστωσης 25.500 € για την κάλυψη των απαιτούμενων δαπανών. Οι εκδηλώσεις θα διεξαχθούν στην Καλαμάτα και στην περιφέρεια του Δήμου και περιλαμβάνουν παραστάσεις της Δημοτικής Σχολής Χορού και του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, την έκθεση εικαστικών έργων των σπουδαστών της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις», συναυλίες με εκλεκτούς καλλιτέχνες, για πρώτη φορά μάλιστα στον κήπο του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, αλλά και στο αμφιθέατρο Κάστρου και στην Παραλία, όπως επίσης και συναυλίες της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας, καθώς και μουσικοθεατρικά θεάματα για μικρούς και μεγάλους.

 

4η ΓΑΛΑΖΙΑ ΝΥΧΤΑ
galazia nyxta 2019 3

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τη διοργάνωση της εκδήλωσης «4η Γαλάζια Νύχτα Δήμου Καλαμάτας» και την εξειδίκευση πίστωσης 8.000 € για την κάλυψη των απαιτούμενων δαπανών.
Η 4η Γαλάζια Νύχτα, που περιλαμβάνει και …νυχτερινό μπάνιο, θα σημάνει την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου στην Καλαμάτα και την περιοχή της. Σκοποί της είναι η ψυχαγωγία των Καλαματιανών και των επισκεπτών, η προβολή του τόπου μας, η ανάδειξη του παραλιακού μετώπου της πόλης, καθώς και η τόνωση της κίνησης στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος αυτής της περιοχής. Της φετινής Γαλάζιας Νύχτας προηγήθηκαν τρεις πολύ επιτυχημένες εκδηλώσεις κατά τα προηγούμενα έτη.
Επίκεντρα της 4ης Γαλάζιας Νύχτας / 2019 θα είναι 3 σημεία στο παραλιακό μέτωπο της Καλαμάτας και της περιοχής της:
1. Κεντρική προκυμαία λιμένα Καλαμάτας
2. Χώρος έναντι Ιερού Ναού Ανάστασης
3. Δημοτικό parking οδού Ναυαρίνου.
Εκτός από το νυχτερινό μπάνιο, η βραδιά περιλαμβάνει πάρτι από τους τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, μουσική από συγκροτήματα και DJ, καθώς και κλήρωση δώρων.
Θα ληφθεί μέριμνα για θέματα υγιεινής και ασφάλειας, ενώ θα υπάρξει συνεργασία με όλους τους Φορείς και ιδίως με την Ελληνική Αστυνομία, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Λιμενικό Σώμα.

 

ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ
ΑΝΩ ΑΡΦΑΡΑ – ΠΕΛΕΚΗΤΟ

Δόθηκε έγκριση όσον αφορά στη μελέτη του έργου «Ασφαλτόστρωση τμήματος οδού Άνω Αρφαρά – Πελεκητό», προϋπολογισμού 250.000 € με το ΦΠΑ. Το μήκος του προς κατασκευή τμήματος είναι 2.225,72 μ. και η συγκεκριμένη παρέμβαση αφορά στην ολοκλήρωση της αγροτικής οδοποιΐας, που εξυπηρετεί τις γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις της περιοχής, δηλαδή στην ολοκλήρωση του άξονα Πελεκητό – Άνω Αρφαρά – Πολιανή.
Η προς κατασκευή οδός αποτελεί τμήμα της αγροτικής οδού που ενώνει τον οικισμό Πελεκητό με τον οικισμό Άνω Αρφαρά. Η υψομετρική και οριζοντιογραφική χάραξη της οδού είναι προσαρμοσμένη στον υπάρχοντα δρόμο, του οποίου βελτιώνει τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά. Το πλάτος του οδοστρώματος προβλέπεται 4 μέτρα, με παράπλευρη επενδεδυμένη τριγωνική τάφρο πλάτους 0,60 μ. στα εκχώματα. Για την απορροή των ομβρίων προβλέπεται η κατασκευή επενδεδυμένης τριγωνικής τάφρου και ιρλανδικών διαβάσεων.

 

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΑΠΕΔΟΣΤΡΩΣΕΩΝ
ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΚΥΜΑΙΑ
prokymaia

Το Σώμα ενέκρινε τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Καλαμάτας και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, για την υλοποίηση της πράξης «Αποκατάσταση ζημιών υφιστάμενων δαπεδοστρώσεων στην κεντρική προκυμαία λιμένα Καλαμάτας». Ο Δήμος Καλαμάτας αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση του έργου μέχρι του ποσού των 24.800 ευρώ περιλαμβανομένου του ΦΠΑ. Θα αντικατασταθούν οι φθαρμένες και κατεστραμμένες μαρμάρινες πλάκες και «φιλέτα».

 

Ο ΘΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
therinos kinhmatografos

Το Δημοτικό Συμβούλιο παρέσχε έγκριση σύναψης ιδιωτικού συμφωνητικού μεταξύ της ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. και του Δήμου Καλαμάτας, για την παραχώρηση χρήσης ακάλυπτων εκτάσεων που βρίσκονται εντός του Κεντρικού Σιδηροδρομικού Σταθμού Καλαμάτας με σκοπό τη λειτουργία θερινού κινηματογράφου.

© Copyright

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

2024

gcloud