Ανελκύσθηκε το κατασχεθέν σκάφος που υπήρχε κίνδυνος να βουλιάξει

Το πρωί της Κυριακής 23 Ιουνίου 2019, το κατασχεθέν cruiser "Alamir Mustafa", που βρισκόταν στο λιμένα Καλαμάτας από τις 15 Οκτωβρίου 2013, ρυμουλκήθηκε στη νοτιοδυτική πλευρά του λιμένα Καλαμάτας και εκεί ο μεγάλος γερανός, που με μέριμνα και δαπάνες του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας μετακλήθηκε από την Τρίπολη, το ανέλκυσε και το τοποθέτησε στην ξηρά. Σημειώνεται ότι το "Alamir Mustafa" έχει κατασχεθεί για παράνομη διακίνηση παράτυπων μεταναστών, χωρίς να έχει καταστεί μέχρι σήμερα δυνατή η εκποίησή του. Το σκάφος, που βρίσκεται σε κακή κατάσταση, καθώς εισέρρεαν σε αυτό θαλάσσια ύδατα από ρήγμα που είχε ανοίξει στο κύτος του, θα παραμείνει σε χώρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, φυλασσόμενο από το Λιμενικό Σώμα ως ιδιοκτησία του Ελληνικού Δημοσίου.

Επαναλαμβάνεται ότι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας ουδεμία ευθύνη έχει για την καθυστέρηση εκποίησης των κατασχεθέντων πλοίων στο λιμάνι. Η ευθύνη ανήκει σε διάφορες Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών.
Οι οχλήσεις από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και το Δήμο Καλαμάτας για τη συντόμευση των διαδικασιών είναι συνεχείς, δεδομένου μάλιστα ότι το Λιμενικό Ταμείο επιβαρύνεται με το μεγάλο κόστος των ανελκύσεων, όπως είχε συμβεί και το Νοέμβριο 2018 με το σκάφος “Mr. Musti”. Αυτή τη στιγμή, στην ξηρά φυλάσσονται 3 ανελκυσθέντα σκάφη και εντός του λιμένα βρίσκονται άλλα 3, όλα κατασχεθέντα.

 

 

 

© Copyright

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

2024

gcloud