«Ελλάδα - Θάλασσα – Νησιά» στη γιορτή του ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Καλαμάτας

Την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019 και ώρα 20:00, πραγματοποιήθηκε η καλοκαιρινή γιορτή του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Με Αναπηρία του Δήμου Καλαμάτας. Η εκδήλωση είχε θέμα: «Ελλάδα – Θάλασσα – Νησιά» και προλογίστηκε από τη Διευθύντρια του ΚΔΑΠ ΜΕΑ Ελένη Μιχαλοπούλου.

Η Αντιδήμαρχος Χρυσή Λιάππα, που εκπροσώπησε το Δήμαρχο, απηύθυνε ευχαριστίες προς τον Π. Νίκα για την υλοποίηση του προγράμματος των ΚΔΑΠ και τόνισε τη σημασία της δημιουργίας του ΚΔΑΠ ΜΕΑ, που προσφέρει δημιουργική απασχόληση και θεραπείες στους ωφελούμενους, ενώ αποτελεί τη μοναδική συναφή απογευματινή Δομή στο δήμο και δήλωσε την πλήρη υποστήριξή της στο πρόγραμμα.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με το τραγούδι «Αν όλα τα παιδιά της Γης». Ακολούθησε το καλωσόρισμα της Διευθύντριας προς τους παρευρεθέντες και οι ευχές της για καλή διασκέδαση και καλό καλοκαίρι σε όλους.
Το πρόγραμμα είχε ως εξής:

Πρόλογος για τα ελληνικά νησιά
Εισαγωγικό Τραγούδι: «Μεσ’ στου Αιγαίου»
Τραγούδι: «Ντάρι – Ντάρι»
Ικαριώτικος Χορός
Κρητική Μαντινάδα: «Επήγα πάλι στο γιατρό»
Τραγούδι για τη Κέρκυρα
Παιδική ομάδα – Τραγούδι : «Ο Γλάρος»
Ποίημα: Τα μοναδικά ελληνικά νησιά!
Τραγούδι – Χορός: «Έλα να πάμε σε ένα μέρος»
Γυμναστικές ασκήσεις από την ομάδα της Γυμναστικής
Η γιορτή ολοκληρώθηκε με τρία τραγούδια:
1) «Άγαλμα»
2) «Ναυτάκι Συριανό»
3) «Μου παρήγγειλε τ’ αηδόνι».
Στο τέλος, χόρεψαν όλοι μαζί, τα παιδιά, οι γονείς και οι φίλοι του ΚΔΑΠ ΜΕΑ, καλαματιανό, χασαποσέρβικο και ζεϊμπέκικο.

Τα παιδιά λένε το σύνθημά μας: ΤΑ ΚΔΑΠ ΤΑ ΑΓΑΠΩ ΓΙΑΤΙ ΟΜΟΡΦΑ ΠΕΡΝΩ!!!!!!

Παρουσιάστηκαν οι δημιουργίες των παιδιών στα τμήματα ζαχαροπλαστικής, κεραμικής και κηπουρικής και πήραν αναμνηστικά από κάθε δραστηριότητα!! 

 

 

© Copyright

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

2024

gcloud