Εγκαίνια της 8ης Ανθοκομικής: μια ...ζωγραφιά λουλούδια και πλήθος εκδηλώσεων

Πλήθος λουλουδιών σε πλήρη χρωματική παλέτα, μεγάλη ποικιλία δένδρων και θάμνων, λύσεις για τον κήπο και την καλλιέργεια, συμβουλές από ειδικούς, βιωματικά εργαστήρια, εκπαιδευτικές δράσεις και ευκαιρίες δωρεάν διασκέδασης θα βρει κανείς στην 8η Ανθοκομική του Δήμου Καλαμάτας. Πρόκειται για μιαν εκδήλωση βαθιά ριζωμένη στη συλλογική συνείδηση των Καλαματιανών, που κάθε χρόνο αναδεικνύει την τοπική παραγωγή και δίδει τη δυνατότητα σε όλους να προμηθευτούν ανθόφυτα, θάμνους και δένδρα, σε συμφέρουσες τιμές.

Τα εγκαίνια της 8ης Ανθοκομικής του Δήμου Καλαμάτας πραγματοποιήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου 11 Μαΐου 2019 και ώρα 20.00, στο χώρο μπροστά στο Αναψυκτήριο του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων.

IMG 2103 Medium

Καταρχήν τελέσθηκε αγιασμός από ιερέα – εκπρόσωπο του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας και, κατόπιν, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό. Ακολούθως, ο Δήμαρχος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ανθοκομική του Δήμου Καλαμάτας θα συνεχισθεί στο μέλλον και θα γίνεται όλο και καλύτερη. Ο Π. Νίκας ευχαρίστησε ιδιαίτερα τα στελέχη της Διεύθυνσης Γεωτεχνικών του Δήμου για την προετοιμασία της Ανθοκομικής, καθώς και για τη φροντίδα για το Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων και, εν γένει, για το πράσινο στην πόλη, το οποίο απέφερε τη διάκριση της Καλαμάτας στην πρώτη θέση πανελλαδικά από την WWF.
Ο Δήμαρχος επεσήμανε πως Ανθοκομική δεν σημαίνει μόνο άνθη, αλλά και προβολή ποιοτικών προϊόντων του πρωτογενούς τομέα, με έμφαση φέτος στο μέλι.
Ο Π. Νίκας προέτρεψε τους πολίτες να προσέχουν το πράσινο, τα δένδρα και τα ανθόφυτα που ο Δήμος φυτεύει στην Καλαμάτα, μια πόλη που έχει την καλύτερη πορεία στην Πελοπόννησο. Προσέθεσε, τέλος, πως είναι η τελευταία Έκθεση που ο ίδιος εγκαινιάζει ως Δήμαρχος και προέτρεψε τους Καλαματιανούς να στηρίζουν τη Δημοτική Αρχή, όποια κι αν είναι, ενώ υποσχέθηκε πως αυτό θα κάνει κι εκείνος.

IMG 2136 Medium

Ακολούθως, όσοι παρέστησαν είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων και να θαυμάσουν τα εκθέματα.

IMG 2080 Medium

Επισημαίνεται ότι την τελετή εγκαινίων κάλυψε μουσικά η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας.

IMG 2181 Medium

Σημειώνεται ότι η 8η Ανθοκομική Δήμου Καλαμάτας θα έχει ελεύθερη είσοδο και θα λειτουργεί μέχρι τις 19 Μαΐου 2019, με το εξής ωράριο: 09.00 - 14.00 και 18.00 - 23.00, καθημερινά. Η φετινή Έκθεση έχει στο επίκεντρό της τα μελισσοκομικά φυτά και τη μελισσοκομία.
Το πρόγραμμα της 8ης Ανθοκομικής παρατίθεται κατωτέρω.

 

 

© Copyright

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

2024

gcloud