Πάσχα 2019 παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν, τη Μεγάλη Παρασκευή 26 Απριλίου 2019 και το Μεγάλο Σάββατο 27 του μήνα, η Ακολουθία του Επιταφίου και η Περιφορά του, καθώς και η Ακολουθία της Αναστάσεως. Τις εκκλησιαστικές τελετές στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας, λάμπρυνε με την παρουσία του ο συμπατριώτης μας Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος, στο πλαίσιο ιδιωτικής του επίσκεψης.

 

ΣΤΟΝ ΕΠΙΤΑΦΙΟ ΤΗΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

IMG 1966 Medium

Ο Επιτάφιος εξήλθε από το Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής μετά τα Εγκώμια της Μεγάλης Παρασκευής και τον συνόδευσαν κατά την περιφορά του, σε μακρά διαδρομή στο κέντρο της Καλαμάτας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μαζί με το Δήμαρχο Παναγιώτη Ε. Νίκα, αιρετούς της Βουλής και της Αυτοδιοίκησης, καθώς και πλήθος κόσμου.

IMG 1916 Medium

Η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας κάλυψε την τελετή μουσικά, παιανίζοντας το Πένθιμο Εμβατήριο από σονάτα του Chopin και το Πένθιμο Εμβατήριο από την 3η (Ηρωική) Συμφωνία του Beethoven, ενώ άγημα από την 120 ΠΕΑ τιμητικά περιστοίχιζε τον Επιτάφιο με τα όπλα υπό μάλης.

ΚΑΦΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ
ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

IMG 2054 Medium

Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου 27 Απριλίου 2019, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στην Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου, για έναν καφέ με το Δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Ε. Νίκα, άλλους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης και φίλους του.
Δεκάδες Καλαματιανοί και επισκέπτες χαιρέτισαν θερμά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εκφράζοντας τη χαρά τους για την παρουσία του στη γενέτειρά του γι' άλλη μια φορά.

Ο κ. Παυλόπουλος είχε διάλογο με τους πολίτες, φωτογραφήθηκε μαζί τους, δέχθηκε και έδωσε ευχές.

IMG_2031_Medium.JPGIMG_2039_Medium.JPGIMG_2044_Medium.JPGIMG_2050_Medium.JPGIMG_2054_Medium.JPGIMG_2056_Medium.JPGIMG_2061_Medium.JPGIMG_2071_Medium.JPG

Η ΤΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ
ΣΤΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ

H Καλαμάτα πανηγύρισε τη Λαμπροφόρο Ανάσταση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, σε όλους τους Ναούς της και στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκοπίου Παυλόπουλου, του Δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Ε. Νίκα, Βουλευτών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης και χιλιάδων χριστιανών.

 DSCN3925 Medium

Μετά το «Δεύτε λάβετε φως...» εντός του Ναού και αφότου ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, στον αύλειο χώρο της Υπαπαντής, ανέγνωσε το Αναστάσιμο Ευαγγέλιο και έψαλε τον Αναστάσιμο Παιάνα «Χριστός Ανέστη», ο κ. Παυλόπουλος έκανε την εξής δήλωση:
«Χριστός Ανέστη!
Εύχομαι το άφατο Θαύμα και το ανέσπερο Φως της Ανάστασης του Θεανθρώπου να φωτίζει τον Λαό μας και το Έθνος μας στην πορεία μας για την εκπλήρωση της Ιστορικής μας Αποστολής. Ιδίως δε για την, υπό όρους αρραγούς ενότητας, υπεράσπιση της Πατρίδας, των Εθνικών μας Θεμάτων και των Εθνικών μας Δικαίων, καθώς και για την πρόοδο και ανάπτυξη του Τόπου, με σεβασμό στις αρχές και τις αξίες της Δικαιοσύνης, κατ' εξοχήν δε της Κοινωνικής Δικαιοσύνης.
Εύχομαι, επίσης, το άφατο Θαύμα και το ανέσπερο Φως της Ανάστασης του Θεανθρώπου να φωτίζει τους Πολίτες της Μεγάλης Ευρωπαϊκής μας Οικογένειας, ώστε με την ετυμηγορία τους να υπερασπισθούν το Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα έναντι των μορφωμάτων λαϊκισμού και ρατσισμού που το επιβουλεύονται, έχοντας πάντα κατά νου ότι αυτά επιβουλεύονται, κατ' ουσίαν και κατ' αποτέλεσμα, τον Άνθρωπο, την Ευρωπαϊκή Δημοκρατία και τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό.
Χρόνια Πολλά!».
Κατά την τελετή της Αναστάσεως τιμές απέδωσε άγημα του 9ου Συντάγματος Πεζικού, ενώ την κάλυψε μουσικά η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας.

 

© Copyright

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

2024

gcloud