Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε στις 24 Απριλίου 2018

Η 8η/2018 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας διεξήχθη την Τρίτη 24 Απριλίου 2018, με ώρα ενάρξεως 14:00, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των εξής θεμάτων, που όλα υπερψηφίσθηκαν:

1. Αποδοχή χρηματοδότησης για την εκτέλεση του έργου «Αποκατάσταση και βελτίωση κυρίου οδικού δικτύου Τ.Κ. Ταϋγέτου Δήμου Καλαμάτας».
Σύμφωνα με τη μελέτη που έχει συνταχθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας, θα γίνουν εκτεταμένες παρεμβάσεις, όπως ασφαλτοστρώσεις, τοιχία αντιστήριξης, μπάρες, διευθέτηση ομβρίων, πλέγματα για τη συγκράτηση βράχων κ.λπ. σε όλη την έκταση του οδικού δικτύου και συγκεκριμένα στους δρόμους:
Α) Γιαννιτσάνικα - Ελαιοχώρι - Περιβολάκια - Εθνική Οδός
Β) Εθνική Οδός - Καρβέλι - Λαδά - Εθνική Οδός
Γ) Εθνική Οδός - Νέδουσα - Μαχαλάς - Αλαγονία - Πηγές – Αρτεμισία κ.λπ.
Για την υλοποίηση των ανωτέρω παρεμβάσεων, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τους Προέδρους των Κοινοτήτων του Ελαιοχωρίου και των χωριών της περιοχής Αλαγονίας.
2. Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος, προϋπολογισμού και ετήσιου προγράμματος δράσης, οικον. έτους 2018, Δήμου Καλαμάτας.
3. Έγκριση προκαταρκτικής μελέτης του έργου «Ενεργειακή αναβάθμιση Δημοτικού Κολυμβητηρίου Καλαμάτας με την αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ)» και υποβολής πρότασης για χρηματοδότηση ένταξης της Πράξης του έργου στο ΕΠ ¨Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη¨ με Άξονα Προτεραιότητας 10 ¨Εφαρμογή Στρατηγικών Επίτευξης Χαμηλών Εκπομπών Διοξειδίου του Άνθρακα με έμφαση στις αστικές περιοχές¨.
Πρόκειται για την ενεργειακή αναβάθμιση του Κολυμβητηρίου Καλαμάτας με προϋπολογισμό 905.000 ευρώ, η οποία θα γίνει με τους εξής τρόπους:
-Με χρήση της γεωθερμικής ενέργειας του υπεδάφους για τη θέρμανση της μεγάλης και της μικρής πισίνας, καθώς και των κλειστών χώρων-αποδυτηρίων κ.λπ.
-Με τη χρήση ηλιοθερμίας και προκειμένου να εξοικονομείται πετρέλαιο, για την παραγωγή ζεστού νερού, καθώς και για την υποβοήθηση της θέρμανσης της μικρής πισίνας (ηλιακοί συλλέκτες 175 τ.μ., επιλεκτικού καθρέπτη, στο δώμα των αποδυτηρίων)
– Με την αντικατάσταση των 27 ενεργοβόρων προβολέων 400Watt από 8 προβολείς LED 900Watt, για τον ηλεκτροφωτισμό της μεγάλης πισίνας
- Με την κατασκευή υποσταθμού για τη λειτουργία των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
4. Έγκριση παράτασης υλοποίησης του Σχεδίου ¨Στέγαση & Επανένταξη στην Καλαμάτα: Πολυδύναμο σχέδιο δράσεων κοινωνικής παρέμβασης για τους αστέγους¨, ΚΩΔ. ΣΧΕΔΙΟΥ: Λ-7, του Προγράμματος ¨ΣΤΕΓΑΣΗ & ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ¨ έως 28-02-2019 και σύναψη σύμβασης ενεχυρίασης κατάθεσης για έκδοση εγγυητικής επιστολής καλής εκτέλεσης των όρων της σύμβασης, διάρκειας έως 28-02-2019, για την συνέχιση του εν λόγω Σχεδίου.
5. Ανάθεση, κατόπιν διαπραγμάτευσης, της προμήθειας και εγκατάστασης εξοπλισμού μαγειρείων στο Β΄ ΚΑΠΗ για τις ανάγκες των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Καλαμάτας. Ανατίθεται στο Νικόλαο Ι. Πετρόγιαννη έναντι ποσού 73.544,40 ευρώ με το ΦΠΑ.

© Copyright

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

2024

gcloud