Πάνδημος εορτασμός της Υπαπαντής στις 2 Φεβρουαρίου 2019 με τη συμμετοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας

Χιλιάδες πιστών από την πόλη, την περιοχή της, την Πελοπόννησο και την Αθήνα συγκεντρώθηκαν στην Καλαμάτα το πρωί του Σαββάτου 2 Φεβρουαρίου 2019, βοηθούντος του θαυμάσιου καιρού, για να παρακολουθήσουν τη λιτανεία και να προσκυνήσουν την ιερή εικόνα της Παναγίας Υπαπαντής. Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για τη Δεσποτική και Θεομητορική εορτή της Υπαπαντής του Χριστού πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή της ΑΕ του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλόπουλου και εξεχόντων μελών του πολιτικού κόσμου όπως ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αναστάσιος Πετρόπουλος, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφω Γεννηματά, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, πολλοί Βουλευτές, καθώς και αιρετοί της Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού.

4

Στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού τελέσθηκαν ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, με τη συμμετοχή 8 Αρχιερέων.

23

26A

 Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ξεκίνησε η λιτάνευση της Iερής Eικόνας με τη συμμετοχή των Δημοτικών Φιλαρμονικών Καλαμάτας, Μεσσήνης, Γαργαλιάνων και Τρίπολης, καθώς και της μπαντίνας της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας, της μπάντας της Ελληνικής Αστυνομίας, εκείνης του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ τιμές απέδωσε έξω από το Μητροπολιτικό Ναό η Στρατιωτική Μουσική του Πολεμικού Ναυτικού. Η Εικόνα της Παναγίας με το Χριστό λιτανεύθηκε σε κεντρικές οδούς της πόλης (Yπαπαντής, 23ης Mαρτίου, Aριστομένους, Π. Kαίσαρη, Φαρών, Φάριος), με κατάληξη το Μητροπολιτικό και Kαθεδρικό Iερό Nαό.

30

Πολλές φορές κατά τη διάρκεια της διαδρομής, ο συμπατριώτης μας Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ανταποκρινόμενος στις θερμές εκδηλώσεις των πολιτών και εκτός πρωτοκόλλου αντάλλαξε χειραψία και έδωσε και πήρε ευχές, κατά μήκος της οδού Αριστομένους, στην περιοχή όπου κατοικούσε κατά τα νεανικά του χρόνια, βορείως του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών και στην οδό Φαρών.

31

 Όσοι παρακολούθησαν τη λιτάνευση ήταν χιλιάδες, ενώ η προσκύνηση της Ιερής Εικόνας συνεχίσθηκε από Καλαματιανούς και επισκέπτες στο Μητροπολιτικό Ναό, το απόγευμα της εορτής και την Κυριακή 3 του μήνα, με χαρακτηριστικό τα δεκάδες τουριστικά λεωφορεία από την Αθήνα και άλλες περιοχές, που μετέφεραν προσκυνητές στη Χάρη της Θεοτόκου.

 

© Copyright

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

2024

gcloud