Συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών με την ευκαιρία των εγκαινίων του Μεγάρου Χορού

Στις 2 Φεβρουαρίου 2019, το βράδυ της ημέρας των εγκαινίων του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας και ώρα 20:00, έδωσε για πρώτη φορά συναυλία στην Καλαμάτα η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών συνέβαλε στον πανηγυρικό χαρακτήρα της βραδιάς, επιλέγοντας έργα χαρμόσυνα, αλλά και συνθέσεις που συνδέονται με την Τέχνη του Χορού. Η βραδιά άνοιξε με τον αρμόζοντα τελετουργικό στόμφο της Εισαγωγής από «Τα εγκαίνια του οίκου» του Μπετόβεν, αλλά και το εορταστικό «Celebration I» του Στάθη Γυφτάκη. Συνέχισε δε με δύο αναγνωρισμένα μέλη της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, τους Νίκο Μάνδυλα (βιολί) και Μάνο Γουβέλη (βιόλα), οι οποίοι αναμετρήθηκαν με την ιδιαίτερη Συμφωνία κοντσερτάντε για βιολί, βιόλα και ορχήστρα του Μότσαρτ, που τους επέτρεψε να αναδυθούν μέσα από το σώμα της Ορχήστρας ως ίσοι συνομιλητές.

Η συναυλία ολοκληρώθηκε με τους Χορούς: παρουσιάσθηκαν οι Ελληνικοί Χοροί του Σκαλκώτα, ο Μακάβριος Χορός του Σαιν- Σανς, αλλά και επιλογές από τους Σλαβικούς και Ουγγρικούς Χορούς των Ντβόρζακ και Μπραμς, αντίστοιχα. Διηύθυνε ο μαέστρος Νίκος Χαλιάσας.
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών ενθουσίασε το φιλότεχνο κοινό στην κατάμεστη αίθουσα του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας και καταχειροκροτήθηκε.

T4405_Medium.JPGT4410_Medium.JPGT4415_Medium.JPGT4423_Medium.JPGT4439_Medium.JPGT4441_Medium.JPGT4444_Medium.jpgT4557_Medium.JPG

© Copyright

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

2024

gcloud