Ο Υπουργός Ναυτιλίας για την Καλαμάτα στο αμφιθέατρο Θ. Αγγελόπουλος

Σήμερα, Πέμπτη 26 Απριλίου 2018, πραγματοποιήθηκε ημερίδα στην Καλαμάτα για την ενημέρωση των φορέων διαχείρισης και εκμετάλλευσης λιμένων της Πελοποννήσου και άλλων φορέων και Υπηρεσιών, σχετικά με τις διατάξεις του νόμου που άπτονται των αρμοδιοτήτων Υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, με την παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή και του Γενικού Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Χρήστου Λαμπρίδη.

Η ημερίδα διεξήχθη μεταξύ των ωρών 11.30 και 14.30 περίπου, στο αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος».
Ο Δήμαρχος, σε σύντομο χαιρετισμό του, καλωσόρισε τον Υπουργό, ευχήθηκε καλή δύναμη στο Λιμενικό Σώμα – του οποίου ο Υπουργός προΐσταται – το οποίο μάχεται στο Αιγαίο μαζί με το Πολεμικό Ναυτικό για τη διαφύλαξη των συνόρων μας, ενώ επίσης έδωσε ευχές για ό,τι καλύτερο αναφορικά με τη συνεργασία με τον Π. Κουρουμπλή, «ο οποίος λύνει προβλήματα και μάχεται στους μαιάνδρους της γραφειοκρατίας», όπως ανέφερε.
Ο Π. Νίκας επεσήμανε ότι στην Καλαμάτα υφίστανται ζητήματα όπως η ανασυγκρότηση του λιμένα της, ο χαρακτήρας του, το master plan, το υδατοδρόμιο κ.ά.
Ο Υπουργός τόνισε, μεταξύ άλλων, σε χαιρετισμό του ότι ενόσω η πατρίδα μας διέρχεται μια βάσανο, «οφείλουμε να βρίσκουμε κοινούς τόπους», καθώς «μόνον έτσι υπηρετούμε τον καλώς νοούμενο πατριωτισμό». Επεσήμανε, ακόμη, τα εξής: «Ξέρει ο Δήμαρχος ότι δεν περιοριζόμαστε σε ζητήματα αρμοδιότητάς μας», προσθέτοντας πως πιστεύει ότι η έκταση για την οποίαν ο Δήμος παλεύει (49 στρέμματα στη Δυτική Παραλία) - και με τη δική του παρέμβαση - θα δοθεί κατά χρήση στο Δήμο προς όφελος της πόλης και της κοινωνίας.

Σημειώνεται ότι το βράδυ και ώρα 20.00, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη από τον Υπουργό στο λιμάνι Καλαμάτας.

 

DSCN0013_Medium.JPGDSCN0014_Medium.JPGDSCN0015_Medium.JPGDSCN0016_Medium.JPGDSCN0021_Medium.JPG

© Copyright

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

2024

gcloud