Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε στις 7 Φεβρουαρίου 2019

Στη 2η/2019 συνεδρίασή του συνήλθε το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας το βράδυ της Πέμπτης 7 Φεβρουαρίου 2019 και έλαβε αποφάσεις επί πλήθους θεμάτων, τα κυριότερα από τα οποία είναι τα εξής:

ΖΗΜΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ 

 

 

1

Το σχετικό με ζημιές και προβλήματα από την πρόσφατη κακοκαιρία στην περιοχή Αλαγονίας και σε άλλες περιοχές του Δήμου Καλαμάτας θέμα προτάχθηκε. Έγινε παρουσίαση των προβλημάτων από Εκπροσώπους Τοπικών Κοινοτήτων και κατοίκους, ενώ ο Δήμαρχος ενημέρωσε το Σώμα και τους δεκάδες παρόντες πολίτες για τις ενέργειες που έχουν γίνει και τον προγραμματισμό των απαιτούμενων παρεμβάσεων για την αποκατάσταση των ζημιών.
Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών, ύψους 400.000 ευρώ, που εγκρίθηκε με απόφαση του Υπουργού Αλέξανδρου Χαρίτση, ύστερα από 2 επισκέψεις του Π. Νίκα στο Υπουργείο, καθώς και στην εργολαβία εκτάκτων αναγκών ύψους 70.000 ευρώ, που ενεργοποίησε άμεσα ο Δήμος Καλαμάτας για τις πρώτες αναγκαίες παρεμβάσεις. Έκανε λόγο, ακόμη, για την εργολαβία προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ, για ασφαλτοστρώσεις και μικρά τεχνικά στις περιοχές των χωριών της Αλαγονίας και του Ελαιοχωρίου, για την οποία έχει αναδειχθεί ανάδοχος και ξεκινά τις εργασίες το Μάρτιο. Το Πάσχα αναμένεται να είναι πολύ καλύτερη η κατάσταση στην περιοχή της Αλαγονίας, όπου κανένα χωριό δεν αποκλείσθηκε και δεν παρατηρείται το φαινόμενο του ερπυσμού, αλλά όσα έχουν συμβεί οφείλονται σε μετακινήσεις του εδαφικού μανδύα. Ο Π. Νίκας επεσήμανε πως έχουν χαρακτηρισθεί 3 σπίτια «κόκκινα» και ο Δήμος θα καταβάλει ενοίκιο για όσους κατοικούσαν σε αυτά (5 άτομα), ώστε να στεγασθούν σε ασφαλείς κατοικίες.
Τέλος, ανέφερε πως το θέμα της ανάπτυξης για την ορεινή ζώνη της Αλαγονίας είναι αρμοδιότητας της Περιφέρειας και επιβάλλεται να υπάρξει ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και για την ορεινή ζώνη του Δήμου Καλαμάτας, όπως αντίστοιχα προγράμματα για τη Μάνη, τη Γορτυνία, την ορεινή Κορινθία κ.λπ.

 ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗ
ΜΕΓΑΡΟΥ ΧΟΡΟΥ

megaro-xorou 3

Από το Σώμα δόθηκε έγκριση σχετικά με το πρωτόκολλο προσωρινής παραλαβής του έργου «Μέγαρο Χορού Καλαμάτας».

Η κατασκευή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, που εγκαινιάσθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 2 Φεβρουαρίου 2019, χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, από Εθνικούς και Δημοτικούς πόρους, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού για παραστάσεις και εκδηλώσεις που διοργανώνονται κατά τη διάρκειά του, αλλά και καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας διαθέτει μια επιβλητική Κεντρική Σκηνή, συνολικού εμβαδού 1.200 τ.μ. και αίθουσα θεατών 650 θέσεων, μια μικρή αίθουσα 200 θέσεων (Στούντιο), δυο μεγάλες αίθουσες διδασκαλίας χορού, φουαγιέ στην είσοδο, καμαρίνια, κυλικείο, χώρους διοίκησης κι άλλους βοηθητικούς χώρους. Έχει φιλοξενήσει το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού και το Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών, αλλά και άλλες καλλιτεχνικές ποιοτικές παραγωγές. Έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει θεατρικές παραστάσεις πρόζας και λυρικού θεάτρου, μεγάλου μεγέθους παραγωγές με υψηλές σκηνογραφικές και άλλες τεχνικές απαιτήσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό και να λειτουργήσει ως Συνεδριακό Κέντρο. Στους χώρους του είναι δυνατόν να παρουσιαστούν όλων των ειδών πολιτιστικές εκδηλώσεις (όπερα με συνοδεία ορχήστρας, συναυλίες, κινηματογραφικές προβολές, διαλέξεις, ομιλίες, εκθέσεις κ.λπ.) Λειτούργησε για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 2013, στην πρεμιέρα του 19ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.
Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα υπάρχουν μόνον τρεις αίθουσες, οι οποίες λειτουργούν μ' αυτές τις - πολύ υψηλού επιπέδου - προδιαγραφές: η κεντρική αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (αίθ. Αλεξάνδρα Τριάντη), η κεντρική αίθουσα του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (αίθ. Σταύρος Νιάρχος) και η κεντρική σκηνή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας. Αυτό αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα για την προσέλκυση διεθνών παραστάσεων, οι οποίες θα διαφημίσουν την Καλαμάτα.
Το Μέγαρο Χορού είναι ένα πολύ σημαντικό περιουσιακό στοιχείο για την πόλη και για την προώθηση του πολιτισμού τα επόμενα χρόνια. Η Διοίκησή του θα ασκείται, στο πλαίσιο της Κ.Ε. «Φάρις», από καλλιτεχνικό διευθυντή που θα οριστεί ύστερα από πανελλήνια προκήρυξη. Στόχος του Δήμου Καλαμάτας είναι να αποτελέσει ένα Μέγαρο Τεχνών – «Φάρο Πολιτισμού» για ολόκληρη την Πελοπόννησο.

 

ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΑ ΛΑΙΪΚΑ 

ghpedo-laiikvn 3

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την παράταση της προθεσμίας εκτέλεσης εργασιών του έργου «Κατασκευή γηπέδου στην Τ.Κ. Λαιΐκων» μέχρι 30-4-2019.
Το γήπεδο έχει αποκτήσει σχήμα και βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης οι εργασίες στον οικίσκο, στον οποίο θα στεγασθούν τα αποδυτήρια και οι χώροι υγιεινής.
Επισημαίνεται ότι νότια του ποδοσφαιρικού γηπέδου θα κατασκευασθεί και γήπεδο μπάσκετ, για την εξυπηρέτηση των αθλητικών αναγκών της περιοχής.
Αυτό το αθλητικό κέντρο θα λάβει την ονομασία «Ιωάννης Κάρτσωνας», διότι ο χώρος αποτελεί ιδιοκτησία της οικογένειας Κάρτσωνα και έχει παραχωρηθεί κατά χρήση στο Δήμο.

 

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ

 1

Εγκρίθηκε ο προγραμματισμός δράσεων για την τουριστική προβολή του Δήμου Καλαμάτας κατά το έτος 2019, εκτιμώμενης δαπάνης 50.000 €, σύμφωνα με την εισήγηση της Υπηρεσίας.
Ο προγραμματισμός προβλέπει τα εξής:

1. ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ - ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ
• Δημιουργία, θεματικών φυλλαδίων, αφισών, banner, flyer κ.ά. και ανατύπωση ή / και επικαιροποίηση έντυπου, προωθητικού, τουριστικού υλικού. Το υλικό αυτό αποτελεί σημαντικό εργαλείο για την ανάδειξη της περιοχής και την πληροφόρηση και εξυπηρέτηση των επισκεπτών της Καλαμάτας. Διανέμεται από τα Γραφεία Τουριστικής Υποστήριξης του Δήμου (ιστορικού Δημαρχείου, Παραλίας, Αεροδρομίου, Γραφείο Υποδοχής Κρουαζιέρας), δίδεται ως αναμνηστικό δώρο σε συνέδρους, σε οργανωμένες ομάδες επισκεπτών (φεστιβάλ, εκδηλώσεις, ημερίδες κ.ά.), αποστέλλεται σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις κ.ά.
Εκτιμώμενη δαπάνη:5000€
• Δημιουργία ενός περιεκτικού χρονολογίου – ημερολογίου εκδηλώσεων, σε ηλεκτρονική μορφή, σε συνεργασία με άλλους φορείς όπως: ΚΕ «Φάρις», Αθλητικό Οργανισμό Δήμου, Εκκλησία, επιχειρήσεις, συλλόγους (αθλητικούς, πολιτιστικούς κ.ά.), για την καταγραφή και αποτύπωση όλων των ετησίως επαναλαμβανομένων, αλλά και εκτάκτων δρωμένων. Το ημερολόγιο αυτό θα περιλαμβάνει μια μεγάλη γκάμα εκδηλώσεων όπως: μουσική, θέατρο, εικαστικές εκθέσεις, φεστιβάλ, πολιτιστικά δρώμενα, θρησκευτικές εκδηλώσεις, αθλητικές διοργανώσεις κ.ά. Η ενέργεια αυτή θα βοηθήσει πολύ την ανάπτυξη του city break τουρισμού και θα τονώσει την περιοχή σε εποχές χαμηλής επισκεψιμότητας.
Εκτιμώμενη δαπάνη: 5.000 €
• Δημιουργία εντύπου με ειδικό περιεχόμενο, καθώς θα εντοπιστούν και θα καταγραφούν τα αξιοθέατα, μουσεία και λοιπά σημεία ενδιαφέροντος στην Καλαμάτα, που είναι προσβάσιμα σε άτομα με ειδικές ανάγκες και κινητικά προβλήματα.
Εκτιμώμενη δαπάνη: 3.000€
• Δημιουργία προωθητικού spot ,το οποίο θα βασίζεται σε μία κατάλληλη και καλαίσθητη σεναριακή ιδέα. Θα προβάλλεται σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε επιλεγμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης και μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ αποτελεσματικό εργαλείο για την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της πόλης της Καλαμάτας. Το προωθητικό spot θα έχει μέγιστη διάρκεια 2 λεπτά και δύο σύντομες εκδοχές (short version) διάρκειας 20 και 30 δευτερολέπτων και θα αποτελεί παραγωγή υψηλών προδιαγραφών.
Εκτιμώμενη δαπάνη: 4.000€

2. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΚΘΕΣΕΙΣ - ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
• Συμμετοχή σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις (εσωτερικού και εξωτερικού) με φυσική παρουσία ή / και με έντυπο υλικό της περιοχής της Καλαμάτας, συνεργαζόμενοι με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και άλλους φορείς.
Εκτιμώμενη δαπάνη: 4.000€
• Συμμετοχή ή / και διοργάνωση ημερίδων, συνεδρίων και εκδηλώσεων τουριστικού ενδιαφέροντος σε εποχές χαμηλής επισκεψιμότητας για την τόνωση της περιοχής και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
Εκτιμώμενη δαπάνη: 3.000 €
• Διοργάνωση εκδηλώσεων - παρουσιάσεων της Καλαμάτας σε πόλεις της Ελλάδος, αλλά και φιλοξενία αντίστοιχων εκδηλώσεων άλλων πόλεων στην Καλαμάτα, στο πλαίσιο της ανάπτυξης του θεματικού τουρισμού (γαστρονομικός, αθλητικός, συνεδριακός κ.ά.). Οι δράσεις αυτές προωθούν αποτελεσματικότερα την προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας και προάγουν την εξωστρέφεια της Καλαμάτας και των κατοίκων, ανοίγουν διαύλους επικοινωνίας μεταξύ των φορέων (ανταλλαγές απόψεων, ιδεών, καινοτόμων δράσεων κ.λπ.), δημιουργούν συνέργειες μεταξύ των επιχειρηματιών (Β2Β συναντήσεις, προβολή των προϊόντων και των υπηρεσιών) και ταυτόχρονα ενισχύουν την τοπική οικονομία (ξενοδοχεία, εστιατόρια, τοπικά ΜΜΕ, διάφοροι επαγγελματίες κ.ά.).
Εκτιμώμενη δαπάνη: 5.000 €
• Προωθητικές ενέργειες σε μεγάλα εμπορικά κέντρα της Αθήνας και στο σταθμό Μετρό του Συντάγματος στην Αθήνα, με περίπτερο του Δήμου Καλαμάτας, στο πλαίσιο της ανάπτυξης του θεματικού τουρισμού (γαστρονομικός, αθλητικός, θρησκευτικός κ.ά.).
Εκτιμώμενη δαπάνη: 3.000 €

3. ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ
• Προβολή σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ. Συνεργασία με κεντρικά, τοπικά και περιφερειακά ΜΜΕ (περιοδικά, ιστοσελίδες, ραδιόφωνο, τηλεόραση) με σκοπό την προβολή και ανάδειξη της περιοχής μας.
Εκτιμώμενη δαπάνη: 7.000 €
• Δημιουργία μιας εφαρμογής για κινητά με τίτλο «Καλώς ήρθατε στην Καλαμάτα» -"Welcome to Kalamata", με λειτουργικό σύστημα iOS, Android και Windows, η οποία θα προσφέρεται δωρεάν και θα μπορεί ο επισκέπτης να την κατεβάσει στο κινητό του από το AppStore για iOS, το Google Play για Android και το Windows Store για Windows.
Μέσω αυτής της εφαρμογής, θα υπάρχει η δυνατότητα να ενημερώνεται ο επισκέπτης για:
• τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου
• τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην πόλη
• τα αξιοθέατα και σημαντικά σημεία της πόλης
• Ο χάρτης της πόλης με όλα τα ενδιαφέροντα σημεία (μουσεία, χώροι λατρείας, πινακοθήκες, χώροι στάθμευσης, ποδηλατόδρομοι, info points) και πολλά άλλα.
Εκτιμώμενη δαπάνη: 3.000 €
• Φιλοξενία τουριστικών φορέων, ειδικών δημοσιογράφων και τουριστικών bloggers από την Ελλάδα και το εξωτερικό (Μεσογειακές και Βαλκανικές χώρες) σε συνεργασία με τα γραφεία του Ε.Ο.Τ στο εξωτερικό.
Εκτιμώμενη δαπάνη: 2.000 €

4. ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ
• Ενέργειες για την ανάδειξη της προσβασιμότητας και του «τουρισμού για όλους» στην πόλη της Καλαμάτας, Ο Δήμος Καλαμάτας, έχοντας κάνει αρκετά βήματα στον τομέα της προσβασιμότητας, τόσο στον αστικό ιστό (πεζοδρόμια με οδηγούς όδευσης τυφλών, ράμπες για ΑμΕΑ και εμποδιζόμενα άτομα κ.λπ.), όσο και στην παράκτια ζώνη (Seatrac, WC και ράμπες για ΑΜΕΑ, ναυαγοσώστες), μπορεί να αναδειχθεί σε τουριστικό προορισμό προσβάσιμο σε όλους, τον οποίο μπορούν με περισσότερη ευκολία να επισκεφθούν τουρίστες με προβλήματα όρασης ή κινητικά, ηλικιωμένοι με μειωμένη κινητικότητα, μητέρες με παιδικό καρότσι κ.λπ.
• Ενέργειες για την ανάπτυξη και προσέλκυση μαθητικών – εκπαιδευτικών εκδρομών, αξιοποιώντας την πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της Καλαμάτας και των γύρω περιοχών. Ενέργειες προώθησης και ενημέρωσης των ενδιαφερομένων στα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της Ελλάδας. Διαμόρφωση ενδεικτικών 3ημερων και 5ημερων «πακέτων» - δρομολογίων για καλύτερη εξυπηρέτηση, καθώς και συνεργασία με τοπικές επιχειρήσεις για δημιουργία εκπτωτικών πακέτων
• Άνοιγμα σε αγορές Τρίτης Ηλικίας (συνεργασία με ΚΑΠΗ και Ενώσεις Συνταξιούχων της χώρας ).
Εκτιμώμενη δαπάνη: 6.000 €

5. ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
Αναβάθμιση των Γραφείων Τουριστικής Υποστήριξης του Δήμου, με τη δημιουργία καινοτόμων σημεία πληροφόρησης "info points", αξιοποιώντας τεχνολογίες αιχμής.
Οι νέοι χώροι θα αξιοποιούν τεχνολογίες αιχμής και θα παρέχουν στους επισκέπτες σύγχρονους, καινοτόμους και εναλλακτικούς τρόπους πληροφόρησης. Τα σημεία πληροφόρησης θα στοχεύουν στην ολοκληρωμένη ενημέρωση του τοπικού πληθυσμού και των επισκεπτών για τουριστικά και πολιτιστικά θέματα της πόλης.
Η τεχνολογική υποδομή των γραφείων πληροφόρησης θα αποτελείται από πρωτότυπα διαδραστικά συστήματα, τα οποία στοχεύουν στην πληροφόρηση των επισκεπτών και την προώθηση του τουρισμού και του πολιτισμού μέσω προηγμένων υπηρεσιών διαδραστικής ενημέρωσης, καθώς και βιωματικών τρόπων αλληλεπίδρασης.
Στο πλαίσιο της δράσης θα δημιουργηθούν δύο διαδραστικά γραφεία πληροφόρησης, τα οποία θα είναι ηλεκτρονικά συνδεδεμένα μεταξύ τους. Το πρώτο θα στεγάζεται σε χώρους του ιστορικού Δημαρχείου της Καλαμάτας, όπου θα λειτουργούν δέκα διαδραστικά συστήματα και το δεύτερο σε επισκέψιμο χώρο (μεγέθους περιπτέρου) που θα βρίσκεται στην παραλιακή ζώνη της Καλαμάτας και θα διαθέτει τρία διαδραστικά συστήματα.
Ένας από τους βασικούς στόχους είναι, επίσης, να δημιουργηθεί ενιαία υποδομή διατήρησης και καταλογογράφησης ψηφιακού περιεχομένου για το Δήμο Καλαμάτας, το οποίο θα είναι διαθέσιμο και με τη μορφή ανοιχτών δεδομένων (open data), η οποία θα επιτρέπει τη διάχυση και διάθεσή του.
(Χρηματοδότηση μέσω ΒΑΑ ΕΠ «Πελοπόννησος» 2014 – 2020 του ενταγμένου έργου στη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Δήμου Καλαμάτας με τίτλο «Εγκατάσταση συστήματος ηλεκτρονικής πληροφόρησης πολιτών και επισκεπτών») Ποσό: 244.000 €.

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΜΕ ΤΗ WIND

Το Σώμα παρέσχε έγκριση όσον αφορά σε μνημόνιο συνεργασίας με την εταιρεία «WIND Ελλάς Τηλεπικοινωνίες ΑΕΒΕ» για την ανάπτυξη πιλοτικού δικτύου 5G στην πόλη της Καλαμάτας.
Υπενθυμίζεται πως η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης έχει δρομολογήσει δράση δημιουργίας ηλεκτρονικών επικοινωνιών νέας γενιάς (5G-Ready) σε 3 πόλεις. Εκτιμάται ότι η εν λόγω δράση θα συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη και εξέλιξη των τοπικών κοινωνιών, αποφέροντας μακροπρόθεσμα οικονομικά και κοινωνικά οφέλη, ενώ παράλληλα θα συμβάλει στην εξοικείωση του κοινού με τις νέες τεχνολογίες αλλά και στην εμπέδωση της αξίας των ηλεκτρονικών επικοινωνιών νέας γενιάς και, ιδιαίτερα, των δικτύων ηλεκτρονικών επικοινωνιών υψηλών ταχυτήτων για την κοινωνία και την ανάπτυξη της οικονομίας.
Μία εξ αυτών των πόλεων είναι η Καλαμάτα, στην οποία θα αναπτυχθούν πιλοτικά υποδομές 5G από τη WIND Ελλάς.
Σημειώνεται ότι ο Δήμος Καλαμάτας έχει υπογράψει με το Υπουργείο σχετικό Συμφωνητικό Συνεργασίας – Προγραμματική Συμφωνία, σε εφαρμογή Αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου.
Το συμφωνητικό μεταξύ του Δήμου Καλαμάτας και της Wind Ελλάς αποσκοπεί στον καθορισμό του πλαισίου και της διαδικασίας ανάπτυξης, υλοποίησης και ολοκλήρωσης της δράσης πιλοτικού 5G.

 

ΜΝΗΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΘΕΝΤΩΝ
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ

 mnhmosyno-ektelesthentvn-ellhnvn

Εγκρίθηκε η διοργάνωση εκδήλωσης και η εξειδίκευση πίστωσης για την κάλυψη των δαπανών, ώστε να τιμηθεί η μνήμη των Ελλήνων, που εκτελέσθηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 8 Φεβρουαρίου 1944 στην Καλαμάτα, στο παλιό στρατόπεδο του 9ου Συντάγματος Πεζικού και κατόπιν ετάφησαν στα πρώην Σφαγεία, στη Δυτική Παραλία. Ο σχετικός κατάλογος αριθμεί 153 εκτελεσθέντες.

ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ

Εγκρίθηκε η συμπληρωματική επιχορήγηση στις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Καλαμάτας για την κάλυψη των δαπανών θέρμανσης των Σχολικών Μονάδων, με το συνολικό ποσό των 31.592,47 €, το οποίο κατανέμεται ανά Σχολική Επιτροπή ως εξής:
1. Σχολική Επιτροπή Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης 14.592,47 €,
2. Σχολική Επιτροπή Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 17.000,00 €.
Έγκριση δόθηκε, επίσης, σχετικά με έκτακτη επιχορήγηση της Σχολικής Επιτροπής Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καλαμάτας για τη συμμετοχή της στη διοργάνωση του 1ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Ανοιχτών Τεχνολογιών, με το ποσόν των 1.500 ευρώ, ώστε να καταστεί συνδιοργανωτής και να υποστηρίξει σχολικές ομάδες που θα μετάσχουν στο Διαγωνισμό, καθώς και η επιχορήγηση με το ποσόν των 1.500 ευρώ ομάδας του 1ου Λυκείου Καλαμάτας που θα μετάσχει σε συνέδριο για την ελληνική γλώσσα, το οποίο διοργανώνει η Ελληνική Κοινότητα στη Νάπολη Ιταλίας.

ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο έδωσε έγκριση για την παράταση σύμβασης συνεργασίας με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. για ένα έτος, όσον αφορά στην έντοκη κατάθεση των εσόδων του Δήμου Καλαμάτας, όπως εισηγήθηκε η Οικονομική Επιτροπή με την υπ' αριθμ. 14/2019 απόφασή της.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΦΟΡΕΩΝ
ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Εγκρίθηκε η επιχορήγηση των παρακάτω συλλόγων - φορέων:
I. «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΕΡΓΑΣ», για τη διοργάνωση της εκδήλωσης «Δρόμοι του μπαρουτιού»
II. «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΡΒΕΛΑΙΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ¨ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΙΔΗΡΟΠΟΡΤΑ¨», για τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων
III. «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ¨ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΤΑΫΓΕΤΟΥ¨», για τη διοργάνωση πολιτιστικής εκδήλωσης.
IV. «ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΛΑΙΪΚΩΝ», για ενίσχυση των δραστηριοτήτων του
V. «ΟΜΙΛΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΠΡΙΤΖ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ», για τη διοργάνωση Φεστιβάλ Μπριτζ
VI. «ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ¨ΑΙΟΛΟΣ¨», για τη διοργάνωση Περιφερειακού Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας Νοτιοδυτικής Ελλάδος
VII. «ΦΙΛΟΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ», για τη διοργάνωση του Διεθνούς Κυπέλου Ρυθμικής Γυμναστικής
VIII. «ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ¨ΑΚΡΙΤΑΣ 2016¨», για την πραγματοποίηση δράσεων
IX. «ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ¨Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ¨», για τη διοργάνωση αγώνων του Κυπέλλου ¨Σπύρος Κοντόπουλος¨
X. «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΤΥΦΛΩΝ» για τη διοργάνωση εκδήλωσης
ΧI. «ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ», για τη διοργάνωση εκδηλώσεων
II. «ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ», για τη διοργάνωση εκδηλώσεων.

ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΥ
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

pnevmatiko-kentro 1

 

 Το Δημοτικό Συμβούλιο προέβη σε καθορισμό της ετήσιας επιχορήγησης του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας «Πανταζοπούλειος Λαϊκή Σχολή», ύψους 110.000 €.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech