Εγκαίνια της έκθεσης εικαστικών έργων

Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία  την  Παρασκευή 27 Απριλίου 2018, στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας «Α. Τάσσος», τα εγκαίνια της έκθεσης εικαστικών έργων με τίτλο «επιλογές 3», παρουσία του Δημάρχου Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Ε. Νίκα, του κοσμήτορα της Α.Σ.Κ.Τ. κ. Άγγελου Αντωνόπουλου, του καθηγητή και διευθυντή του Ε΄ Εργαστηρίου της ΑΣΚΤ κ. Μιχάλη Μανουσάκη, των 24 καλλιτεχνών που συμμετέχουν στην έκθεση και πλήθους φιλότεχνων, με εντυπωσιακά μικρό μέσον όρο ηλικίας! Η έκθεση περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής και γλυπτικής καθηγητών και σπουδαστών του Ε΄ Εργαστηρίου Ζωγραφικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας. 
 
Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης παρουσιάσθηκε  ένα χορευτικό δρώμενο από τις μαθήτριες της Δημοτικής Σχολής Χορού Καλαμάτας, οι οποίες, εμπνευσμένες από τα χρώματα, το ύφος και την αίσθηση κάθε εικαστικού έργου δημιούργησαν μικρά solo, τα οποία κατάληξαν σε ομαδική χορογραφία, χαρίζοντας μια μοναδική ατμόσφαιρα σε όλους όσοι είχαν την τύχη να βρεθούν στα εγκαίνια. 
 
Ο Δήμαρχος Καλαμάτας στο χαιρετισμό του απηύθυνε ευχαριστίες στους καθηγητές και στους φοιτητές της σχολής όπως και στο Διευθυντή του Δημοτικού Εικαστικού Εργαστηρίου Καλαμάτας κ. Λαμπρινίδη για τη σπουδαία έκθεση και επεσήμανε ότι υπάρχει πλέον το κατάλληλο έδαφος για να δημιουργηθεί στην Καλαμάτα ένα παράρτημα της Σχολής Καλών Τεχνών. Επίσης ο Παναγιώτης Νίκας ανέφερε ότι θα παραχωρηθεί μία αίθουσα περίπου 100 τ.μ. στον επάνω όροφο του πρώην Κινηματογράφου «Ηλέκτρα» για εκθέσεις του εικαστικού εργαστηρίου.

 Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τη δωδέκατη συνεργασία, που διοργανώνεται από τον Εικαστικό Τομέα της ΚΕ «Φάρις» και την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.
 
Η έκθεση, θα διαρκέσει μέχρι τις 16 Ιουνίου 2018 και πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος συνεργασίας του Τομέα Εικαστικών της ΚΕ «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας με την ΑΣΚΤ Αθήνας, με το γενικό τίτλο «πρόσθεση+». 
 
Το σχετικό κατάλογο, ο οποίος διανέμεται δωρεάν, με τα έργα μπορείτε να δείτε εδώ
 
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα, Τρίτη, Παρασκευή, Σάββατο: 10.00 έως 13.00, Τετάρτη: 17.30 έως 20.30
Διάρκεια: από 27 Απριλίου έως 16 Ιουνίου 2018
Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας «Α. Τάσσος» Παπάζογλου 5, Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας, τηλ. 27210 88991.
Είσοδος Ελεύθερη
 
 

© Copyright

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

2024

gcloud