Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

Η υπ' αριθμ. 32/2018 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας διεξήχθη στην Αίθουσα Δημάρχου Χρήστου Μαλαπάνη στο ιστορικό Δημαρχείο, σήμερα Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018, με ώρα ενάρξεως 14:00.

Το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε σειρά αποφάσεων για πλήθος θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, αλλά και εκτός αυτής. Τα θέματα, στο σύνολό τους σχεδόν, αφορούσαν σε πρωτόκολλα παραλαβής εργασιών ή παροχής υπηρεσιών, ώστε να καταστεί δυνατή η πληρωμή των δικαιούχων προμηθευτών πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

 

ΚΡΕΑΣ ΣΕ ΑΠΟΡΟΥΣ

Άλλο θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν η ενίσχυση απόρων δημοτών με αναγκαίο είδος διατροφής. Αποφασίσθηκε η έγκριση των διαδικασιών που προτείνονται από τη Διεύθυνση Πρόνοιας για ενίσχυση των οικογενειών απόρων συμπολιτών μας με 2.000 κιλά χοιρινού κρέατος συνολικά, κατ' αναλογία των μελών κάθε οικογένειας. Πρόκειται για μία επιπλέον βοήθεια που δίδεται στους απόρους από το Δήμο Καλαμάτας, πέρα από το Επίδομα Αλληλεγγύης ή τη βοήθεια σε τρόφιμα και άλλα είδη από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η προμήθεια του κρέατος θα γίνει από κρεοπώλη, ο οποίος προέκυψε από διαγωνισμό, στον οποίον ήταν ο μειοδότης.

 

ΝΕΟΣ ΟΕΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Εγκρίθηκε, επίσης ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας για τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Καλαμάτας. Αυτό το Νομικό Πρόσωπο θα αρχίσει να στελεχώνεται με προσωπικό, το οποίο θα του ανήκει, ανάλογα με τον προϋπολογισμό τον οποίον διαθέτει. Προβλέπεται να ενταχθούν στον Αθλητικό Οργανισμό 4 υπάλληλοι και στο μέλλον να αυξηθούν. Μέχρι τώρα, ο Αθλητικός Οργανισμός λειτουργεί με υπαλλήλους δανεικούς από το Δήμο.

 

 

ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ
ΚΑΙ ΠΑΡΟΔΟΥΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣDSCN0626 Medium

Ακόμη, έγιναν αποδεκτοί οι όροι χρηματοδότησης για τις αναπλάσεις στην οδό Κολοκοτρώνη και τις παρόδους της, στο κέντρο της Καλαμάτας. Υπενθυμίζεται πως το Διοικητικό Συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου ενέκρινε πρόταση του Δήμου Καλαμάτας, με τίτλο «Ανάπλαση δικτύου οδών & πεζοδρόμων στο Ιστορικό Κέντρο (οδοί Κολοκοτρώνη, Σφακτηρίας, Καπετάν Κρόμπα κ.λπ. και αναβάθμιση υφιστάμενου παιδότοπου)», την οποίαν υπήγαγε στο χρηματοδοτικό του πρόγραμμα με προϋπολογισμό ένταξης 289.547 €. Η παρέμβαση έχει συνολικό προϋπολογισμό 644.000 € με το ΦΠΑ και το υπόλοιπο ποσόν θα καλυφθεί από το Δημοτικό Προϋπολογισμό.
Σημειώνεται ότι προ ημερησίας διατάξεως κατατέθηκαν ερωτήσεις για πολλά και διάφορα θέματα.
Πριν τα Χριστούγεννα θα υπάρξει και άλλη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

© Copyright

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

2024

gcloud