Εκδήλωση για τις μεταμοσχεύσεις

Μία σημαντική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας το βράδυ της Κυριακής, με οργανωτή την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας και ομιλητές Καθηγητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, το σύνολο σχεδόν των οποίων έχει καταγωγή από την Καλαμάτα και τη Μεσσηνία.

Όλοι οι ομιλητές εξέφρασαν την αγωνία τους για το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι η τελευταία χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσον αφορά στην προσφορά μοσχευμάτων και κάλεσαν σε γενική κινητοποίηση, ώστε η χώρα μας να καλύψει το κενό, το οποίο υπάρχει σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ο Μητροπολίτης και οικοδεσπότης τόνισε πως η Εκκλησία ευλογεί και στηρίζει την ανιδιοτελή προσφορά οργάνων ως ύψιστη προσφορά αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.

Ο Δήμαρχος, στο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στο μεγάλο πρόβλημα έλλειψης μοσχευμάτων και στο γεγονός ότι, πριν μία δεκαετία, είχε γίνει αντίστοιχη εκστρατεία ενημέρωσης, με εκδηλώσεις και στην Καλαμάτα, που δεν έδωσε όμως τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Τόνισε, τέλος, ότι χρειάζεται συστηματική και οργανωμένη προσπάθεια σε χώρους κυρίως της νεολαίας, όπως είναι τα σχολεία ή ο Στρατός, ώστε να γίνει συνείδηση, ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους, η αξία της συγκεκριμένης δωρεάς. Η προσπάθεια πρέπει να γίνει από εξειδικευμένους επιστήμονες.

hmerida-gia-metamosxefseis_1.jpghmerida-gia-metamosxefseis_2.jpghmerida-gia-metamosxefseis_3.jpg

© Copyright

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

2024

gcloud