To Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε στις 15 Μαΐου 2018

Η υπ' αριθμ. 11/2018 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας διεξήχθη στην Αίθουσα Δημάρχου Χρήστου Μαλαπάνη, στο ιστορικό Δημαρχείο, την Τρίτη 15 Μαΐου 2018 και ώρα 14:00. Τα σημαντικότερα θέματα, επί των οποίων αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο, είναι τα εξής:

 

 

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΕ
ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ

Εγκρίθηκε η υποβολή πρότασης χρηματοδότησης με τίτλο «Προμήθεια – τοποθέτηση εξοπλισμού, δαπέδων και φωτισμού για αναβάθμιση των παιδικών χαρών του Δήμου Καλαμάτας», στην Πρόσκληση με Α.Π. 7244/13-05-2018, του προγράμματος ¨ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ¨. Από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ είναι διαθέσιμα 243.000 ευρώ για τις παιδικές χαρές του Δήμου Καλαμάτας. Σε αυτά θα προστεθούν 97.000 ευρώ από Δημοτικούς Πόρους, ώστε με παρέμβαση προϋπολογισμού 340.000 ευρώ να γίνει προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού στην κεντρική και τη βόρεια παιδική χαρά στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, όπως και προμήθεια και τοποθέτηση δαπέδων στην προαναφερθείσα βόρεια παιδική χαρά, καθώς και προμήθεια και τοποθέτηση του αναγκαίου εξοπλισμού για επαρκή φωτισμό σε 24 παιδικές χαρές του Δήμου Καλαμάτας.

 

ΜΕΧΡΙ 40 ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ

Σε συνέχεια εγγράφου του Υπουργείου Παιδείας, εγκρίθηκαν μέχρι 40 θέσεις μαθητευομένων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας ΕΠΑ.Λ., Μαθητείας ΕΠΑ.Σ., Μαθητεία Ι.Ε.Κ.) στο Δήμο Καλαμάτας κατά το σχολικό έτος 2018-2019.
Ο Δήμαρχος τόνισε ότι η απόφαση αυτή αποτελεί τη συμβολή του Δήμου Καλαμάτας στην εξειδίκευση και την επαγγελματική αποκατάσταση, μέσω της τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης, για τους νέους μας. Για τον καθορισμό των ειδικοτήτων, εξουσιοδοτήθηκε να αποφασίσει η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

 

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΣΙ' ΑΝ

Εγκρίθηκε η μετάβαση στην Κίνα τριμελούς αποστολής του Δήμου Καλαμάτας, προκειμένου τα μέλη της να μετάσχουν σε διάσκεψη διεθνούς συνεργασίας, που συγκαλεί στα τέλη Ιουνίου ο Δήμος της πόλης Σι' Αν, η οποία έχει αδελφοποιηθεί με την Καλαμάτα. Την αποστολή απαρτίζουν ο Δημήτρης Δημόπουλος, ως επικεφαλής, ο Θανάσης Βασιλόπουλος, ως Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Μεσσηνίας και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Βαγγέλης Ξυγκώρος.

 

ΑΡΣΗ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗΣ

Το Σώμα ενέκρινε την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου Καλαμάτας για άρση ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης στο Ο.Τ. 435. Είχε προηγηθεί δικαστική απόφαση. Η απαλλοτρίωση οικοπέδου στη συμβολή των οδών Μεσσηνιακής Γερουσίας και Βιλλεαρδουΐνου, έναντι της εισόδου του Κάστρου, αίρεται και ο ιδιοκτήτης του, τα Αλαξανδράκεια Κληροδοτήματα, που είναι κοινωφελές ίδρυμα, μπορεί να το αξιοποιήσει.

 

ΓΑΛΑΖΙΑ ΝΥΧΤΑ 2018

galazia-nyxta

Η 3η Γαλάζια Νύχτα / 2018 του Δήμου Καλαμάτας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Ιουνίου. Η Γαλάζια Νύχτα, μια μουσική βραδιά αναψυχής, χαλάρωσης, δροσιάς στην έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου, θα λάβει πανελλήνια προβολή και σκοπός της διενέργειάς της είναι η οικονομική ενίσχυση της παραλιακής ζώνης.

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε ψήφισμα υποστήριξης των Παλαιστινίων, σύμφωνα με τις δεκάδες αποφάσεις του ΟΗΕ, στη λογική ότι η διασφάλιση των στοιχειωδών δικαιωμάτων των Παλαιστινίων αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ειρήνευση της πολύπαθης περιοχής της Παλαιστίνης.

© Copyright

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

2024

gcloud