Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Διαχείριση απορριμάτων - συνεδριάζει ο ΦΟΔΣΑ 2/9/2013

Την ενημέρωση για την προσωρινή διαχείριση απορριμμάτων μέχρι να αναλάβει ο ανάδοχος του διαγωνισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά και όσα θα ισχύσουν στον τομέα αυτόν αφότου ο ανάδοχος αρχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του (περί το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2014), όπως και όσα αφορούν στην οριστική διαχείριση, θα έχει ως θέματα η συνεδρίαση του Περιφερειακού ΦΟΔΣΑ, την επόμενη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου. Τούτο ανέφερε σήμερα ο Παναγιώτης Νίκας, Δήμαρχος Καλαμάτας, Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΦΟΔΣΑ (για τη λειτουργία του οποίου απομένει η διαπιστωτική πράξη), μιλώντας στους δημοσιογράφους και γνωστοποιώντας πως στη συνεδρίαση αυτή θα κληθούν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, στελέχη της Περιφέρειας και όλοι οι Δήμαρχοι.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο Π. Νίκας επεσήμανε ότι απέστειλε έγγραφο προς τον Περιφερειάρχη, ζητώντας πληροφορίες σχετικά με το οικονομικό βάρος της προσωρινής διαχείρισης απορριμμάτων που θα επωμισθούν οι Δήμοι, το οποίο είναι άμεση ανάγκη να γνωρίζουν δεδομένου ότι το κράτος απαιτεί τη σύνταξη και έγκριση προϋπολογισμού του 2014 από την Οικονομική Επιτροπή κάθε Δήμου μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου. «Ο λογαριασμός έρχεται στους Δήμους και στους δημότες; Ποιος θα είναι ο λογαριασμός;» αναρωτήθηκε ο Δήμαρχος Καλαμάτας, επισημαίνοντας πως η δική του αρχική εκτίμηση για το κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων κατά τόνο ίσως είναι μετριοπαθής.

Ο Π. Νίκας τόνισε πως επιδιώκει απαντήσεις επί των πραγματικών ζητημάτων που έχουν αναφυεί και το κάνει αυτό με διάθεση συνεργασίας. Ζήτησε, δε, να σταματήσουν οι αρνητικές πρακτικές της επιθετικότητας, των ύβρεων, της συκοφαντίας και του αποπροσανατολισμού.

Τέλος, αναφέρθηκε και πάλι στις γνωμοδοτήσεις των Εισαγγελέων Τρίπολης (Πρωτοδικών) και Ναυπλίου (Εφετών), που αναφέρουν ότι η ευθύνη της προσωρινής διαχείρισης των απορριμμάτων (ΧΑΔΑ, μεταφορά κ.λπ.) ανήκει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech