Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Νέα ιστοσελίδα του Δήμου

Η νέα ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας, με ανανεωμένη εμφάνιση και καινούργιο – πλουσιότερο - περιεχόμενο, είναι πλέον γεγονός. Με μικρό κόστος (6.400 ευρώ συν ΦΠΑ), ο νέος ιστότοπος του Δήμου θα βοηθήσει στην ενημέρωση των δημοτών, στην επικοινωνία τους με το Δήμο και στην εξυπηρέτησή τους.

Σε συνέντευξη Τύπου σήμερα, ο αντιδήμαρχος Θανάσης Ηλιόπουλος ανέφερε πως ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση για την αναβάθμιση της ιστοσελίδας του Δήμου, που θα εξακολουθήσει να είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση www.kalamata.gr, ενώ η προηγούμενη ιστοσελίδα θα συνεχίσει να είναι διαθέσιμη ως old.kalamata.gr. Ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία IN.DEV.IN. που δραστηριοποιείται στην Καλαμάτα.

Η δεύτερη φάση θα περιλάβει την εγκατάσταση των μενού. Κάποια έχουν ήδη εγκατασταθεί, ενώ το προσεχές διάστημα θα ακολουθήσουν άλλα.

Η τρίτη φάση θα περιλάβει τη λειτουργία των ηλεκτρονικών υπηρεσιών και των ηλεκτρονικών πληρωμών.

Ο αντιδήμαρχος επεσήμανε ότι η Δημοτική Αρχή, στον τομέα της ηλεκτρονικής επικοινωνίας και των συναφών υπηρεσιών προς τους δημότες, από την αρχή της τετραετίας (2010) είχε τους εξής στόχους, οι οποίοι έχουν σε μεγάλο βαθμό επιτευχθεί:

  1. την επέκταση του ασυρμάτου δικτύου στην πόλη και στα χωριά
  2. την παρουσία του Δήμου στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter)
  3. την αναβάθμιση της ιστοσελίδας του Δήμου
  4. τη μείωση της γραφειοκρατίας μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών για τους πολίτες και το Δήμο
  5. τη βελτίωση της ταχύτητας διασύνδεσης των συστημάτων του Δήμου, κάτι που θα επιτευχθεί στο προσεχές διάστημα όταν ο Δήμος ενταχθεί στο «Σύζευξις ΙΙ».

Τα ανωτέρω προχωρούν με ίδιους πόρους του Δήμου, ενώ θα υλοποιηθούν και 2 προγράμματα ΕΣΠΑ: το δίκτυο για τις ευφυείς μεταφορές και το σύστημα τηλεϊατρικής.

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech