Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Με τραίνο στη Μεσσήνη

Να επαναλειτουργήσει ο σιδηρόδρομος μεταξύ Καλαμάτας και Μεσσήνης, κατά τη διάρκεια του πανηγυριού στη γειτονική πόλη από 20 έως 28 Σεπτεμβρίου, ζητεί ο Σύλλογος Φίλων του Σιδηροδρόμου.

Το αίτημα απευθύνεται στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Αθανάσιο Ζηλιασκόπουλο, οι δε Φίλοι του Σιδηροδρόμου ζητούν από όποιον ενδιαφέρεται να το προσυπογράψει ηλεκτρονικά.

Ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση αυτή, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας προσυπέγραψε το αίτημα επαναδρομολόγησης τραίνου ανάμεσα στην Καλαμάτα και τη Μεσσήνη, κατά το προαναφερθέν χρονικό διάστημα καταρχήν.

Στο αίτημα προς τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η μεγάλη επισκεψιμότητα της Μεσσήνης αυτήν την περίοδο, καθώς και η άμεση γειτνίαση του σιδηροδρομικού σταθμού με το χώρο της εμποροπανήγυρης, είναι βέβαιο πως θα εξασφαλίσει τη μέγιστη πληρότητα των δρομολογουμένων αμαξοστοιχιών, όπως ακριβώς συνέβαινε μέχρι προ 3ετίας, όταν το εν λόγω δρομολόγιο λειτουργούσε κανονικά.

Παράλληλα, είναι σημαντική ευκαιρία για το σιδηρόδρομο να προβληθεί θετικά στην τοπική κοινωνία, να εδραιώσει περαιτέρω την παρουσία του και να τεκμηριώσει την εκμετάλλευση της περιουσίας και των υποδομών του, ενώ θεωρούμε βέβαιη την κερδοφορία του εν λόγω εγχειρήματος, δεδομένης της υπερπληρότητας των δρομολογίων.

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε την τεχνική εφικτότητα της πρότασής μας, θεωρούμε όμως πως δεν είναι αδύνατο, καθώς η γραμμή είναι προσφάτως καθαρισμένη και δοκιμασμένη σε εκδρομικό δρομολόγιο προ τριμήνου, η αυτοκινητάμαξα παραμένει στο Μηχανοστάσιο Καλαμάτας, επίσης δοκιμασμένη σε πρόσφατο δρομολόγιο (17/08/2013), ενώ ο σταθμός της Καλαμάτας ευρίσκεται ούτως ή άλλως σε καθημερινή λειτουργία στελεχωμένος με δύο σταθμάρχες.

Από την πλευρά μας, σας διαβεβαιώνουμε για την αναμενόμενη θερμή αποδοχή και την έμπρακτη στήριξη της τοπικής κοινωνίας και των τοπικών φορέων στην περίπτωση υλοποίησης του προτεινόμενου εγχειρήματος, και ελπίζουμε η δεδομένη επιτυχία του να προσθέσει το δικό της λιθαράκι στην επίπονη προσπάθεια αναβίωσης του Σιδηροδρόμου της Πελοποννήσου, με προοπτική την επαναλειτουργία με τακτικά επιβατικά δρομολόγια τουλάχιστον κάποιων τοπικών γραμμών με ικανοποιητική κίνηση σε πρώτη φάση, παράλληλα με την αύξηση και την εδραίωση των περιοδικών δρομολογίων τουριστικού χαρακτήρα που εκτελούνται ήδη».

Επισημαίνεται ότι όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να προσυπογράψει το αίτημα χρησιμοποιώντας τον εξής σύνδεσμο:

http://www.ipetitions.com/petition/train-in-messini

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech