Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Νέο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας

Για παρέμβαση μεγάλης κλίμακας που θα δώσει εργασία - με πλήρη ασφάλιση - και εισόδημα σε περισσότερους από 50.000 ανέργους, έκανε λόγο ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, κατά την παρουσίαση χθες του προγράμματος των 50.000 θέσεων για την Κοινωφελή Εργασία.

Ο σκοπός του προγράμματος, που ξεκινά το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, είναι διπλός και στοχεύει στη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης των ανέργων και στην αποτελεσματική στήριξή τους, με προτεραιότητα στους άνεργους που διαβιούν σε οικογένειες χωρίς κανέναν εργαζόμενο.

Επίσης, γίνεται προσπάθεια να προωθηθεί η κάλυψη κοινωνικών αναγκών και παράλληλα να βελτιωθούν και να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες.

«Οι άνεργοι θα ενταχθούν στο πρόγραμμα, σταδιακά, μέχρι το τέλος του χρόνου και σε πλαίσιο απόλυτης διαφάνειας, με την εποπτεία και τον έλεγχο του ΑΣΕΠ, θα απασχοληθούν σε θέσεις κοινωφελούς εργασίας στους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας, σε νοσοκομεία, σχολεία, δικαστικές υπηρεσίες και τα ΚΕΠ. Έτσι, το πρόγραμμα και οι σημαντικοί πόροι που θα διατεθούν για αυτό θα "πιάσουν τόπο".

Θα υποστηρίξουν αποτελεσματικά τους ανέργους και, παράλληλα, θα ενισχύσουν την ποιότητα και θα διευρύνουν το εύρος παροχής κοινωνικών υπηρεσιών από τις δημόσιες υπηρεσίες και την τοπική αυτοδιοίκηση» δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εργασίας.

Στην παρουσίαση συμμετείχαν οι Υπουργοί Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης και Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης.

Ο κ. Μιχελάκης χαρακτήρισε «σημαντικό το γεγονός ότι πολλές από τις θέσεις αυτές θα καλυφθούν από τους δήμους» και σημείωσε ότι «η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι και πρέπει να παραμείνει προπύργιο της κοινωνικής πρόνοιας».

«Η πρώτη δημόσια πρόσκληση θα βγει στις 15 Σεπτεμβρίου και οι πρώτες προσλήψεις θα ξεκινήσουν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου» ανέφερε ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Θεόδωρος Αμπατζόγλου.

Η κατανομή θέσεων κοινωφελούς εργασίας ανά Δήμο, βάσει του πραγματικού πληθυσμού 2011 και κριτηρίων ανεργίας, προβλέπει 263 θέσεις για το Δήμο Καλαμάτας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν εδώ την Κ.Υ.Α. (αριθμ. πρωτ.: 3.24641/Οικ.3.1574/26.8.2013) για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα.

ergasia.jpgergasia1.jpg

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech