Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Αποφάσεις ΔΣ της ΚΕΔΕ

Την ικανοποίηση του συνόλου των αιτήσεων 71.323 παιδιών που δικαιούνται να ενταχθούν στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς για το έτος 2013-2014, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», διεκδικεί με απόφαση του το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ. Υπενθυμίζεται ότι στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ μετέσχε ο Δήμαρχος Καλαμάτας και Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου Π. Νίκας.

ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

Με την κατάθεση μιας πρωτοποριακής πρότασης που θα θεσμοθετήσει την εθελούσια ενδοδημοτική και διαδημοτική μετάταξη των δημοτικών υπαλλήλων, με ταυτόχρονη απλούστευση των σχετικών διαδικασιών, απαντά η ΚΕΔΕ – σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου - στις κυβερνητικές πιέσεις για ανεύρεση στην τοπική αυτοδιοίκηση επιπλέον εργαζομένων που θα μπουν στη δεξαμενή της διαθεσιμότητας.

Σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο απαιτείται πάνω από ένας χρόνος προκειμένου να ολοκληρωθεί μια μετάταξη! Το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ  προτείνει στα συναρμόδια υπουργεία νομοθετική ρύθμιση με βάση την οποία ο χρόνος που απαιτείται για την ολοκλήρωση μιας μετάταξης μπορεί να μειωθεί στο ελάχιστο.

Επίσης, το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του σε σχέση με την Υπουργική Απόφαση που αναφέρεται στα κριτήρια και στη μοριοδότηση υπαλλήλων στο πλαίσιο της κινητικότητας - διαθεσιμότητας.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. ο πρόεδρος Κ. Ασκούνης επανέλαβε ότι η ΚΕΔΕ θα προσφύγει το αμέσως επόμενο διάστημα στο Συμβούλιο της Επικρατείας καθώς θεωρεί ότι είναι αντισυνταγματική η αφαίρεση αρμοδιοτήτων και η κατάργηση δομών από τη Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Αντίστοιχα ως αντισυνταγματικές χαρακτηρίζονται και οι διατάξεις που προβλέπουν την πλήρη εποπτεία της τοπικής αυτοδιοίκησης μέσω του Οικονομικού Παρατηρητηρίου.

Επιπλέον ζήτημα τίθεται και για τις μεταφερόμενες αρμοδιότητες οι οποίες δεν συνοδεύονται με τα απαιτούμενα κονδύλια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι μαθητικές εστίες. Τα μέλη του Δ.Σ. ενημερώθηκαν ότι το θέμα έχει αναλάβει γνωστός συνταγματολόγος.

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ

Σε σχέση με το πρόβλημα που έχει προκύψει με την κατάρτιση των προϋπολογισμών των δήμων το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ αποφάσισε να ζητήσει κοινή συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Γ. Μιχελάκη και τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα προκειμένου να δοθούν οριστικές λύσεις.

Υπενθυμίζεται ότι  με προηγουμένη ομόφωνη απόφασή του το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ πρότεινε στους Δήμους να μη στείλουν τα προσχέδια των προϋπολογισμών τους στο Υπουργείο Εσωτερικών αλλά τα Δημοτικά Συμβούλια να προχωρήσουν στην ψήφιση των προϋπολογισμών τους και στην αποστολή τους προς τις αρμόδιες αρχές.

Τέλος στο Δ.Σ. συζητήθηκε και το θέμα της πρόσληψης των καθαριστριών. Όπως έγινε γνωστό, το υπουργείο Εσωτερικών έχει δεσμευθεί ότι στο πρώτο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί το επόμενο διάστημα θα εντάξει ρύθμιση που θα προβλέπει, « κατ’ εξαίρεση για τη σχολική χρονιά 2013-2014 να δοθεί η δυνατότητα να προσληφθούν οι καθαρίστριες των σχολικών μονάδων με το ίδιο καθεστώς που ίσχυε τα προηγούμενα έτη».

athina-dimarxos_3.jpegathina-dimarxos_4.jpg

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech